Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | CNBC: Οι αγορές θα βιώσουν κάτι που έχει να συμβεί από το 1946

CNBC: Οι αγορές θα βιώσουν κάτι που έχει να συμβεί από το 1946

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
CNBC: Οι αγορές θα βιώσουν κάτι που έχει να συμβεί από το 1946

Αγορές και επενδυτές θα βιώσουν κάτι που έχει να συμβεί εδώ και 72 χρόνια, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων εισέρχονται σε ανοδικό κύκλο για πρώτη φορά από το 1946, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.

"Ο πτωτικός κύκλος των αποδόσεων διάρκειας 36 ετών, έχει τελειώσει, κατά τη γνώμη μας", δήλωσε χαρακτηριστικά η Louise Yamada, γενική διευθύντρια της Louise Yamada Technical Research Advisors.


Από τον Σεπτέμβριο του 1981, όπου η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου άγγιξε το ιστορικό υψηλό του 15,84%, η απόδοση του Treasury έχει ακολουθήσει σταδιακή πτωτική πορεία φτάνοντας στο χαμηλό ρεκόρ του 1,36% τον Ιούλιο του 2016. Έκτοτε, βέβαια, φαίνεται πως η καθοδική πορεία έχει σπάσει, σημειώνει η Yamada.

Το επόμενο τεστ για την απόδοση του αμερικανικού τίτλου θα είναι το επίπεδο του 3%. Σε αυτό το σημείο, θα επιβεβαιωθεί τεχνικά πως οι αποδόσεις έπιασαν πάτο και  πλέον έχει ξεκινήσει ένας νέος ανοδικός κύκλος.

"Περιμένουμε η απόδοση του αμερικανικού Treasury να φτάσει στο 3%, καθώς σε μακροπρόθεσμη βάση αυτό το σημείο καθορίζει την έναρξη ενός νέου ανοδικού κύκλου των αποδόσεων που έχει να συμβεί από το 1946", δήλωσε χαρακτηριστικά η Yamada.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κύκλοι των ομολογιακών αποδόσεων είθισται να είναι μεγάλοι, καθώς διαρκούν συνήθως 22-37 χρόνια. Ο εν λόγω κύκλος εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 δεκαετίες εισάγοντας μια εντελώς νέα κατηγορία επενδυτών στα επιτόκια.

Η πορεία προς το 3% βρίσκεται προ των πυλών και το επίπεδο αυτό θα μπορούσε να κατακτηθεί το γ’ τρίμηνο του 2018, ειδικά εν μέσω προσδοκιών για ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed, εκτιμά η Yamada.

Σημειώνεται ότι η Fed αναμένεται να προχωρήσει φέτος τουλάχιστον τρεις φορές σε αύξηση του κόστους χρήματος, με την πρώτη αύξηση να λαμβάνει πιθανόν χώρα στην επόμενη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ τον Μάρτιο. Μάλιστα, η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την Fed τον Μάρτιο ανέρχεται στο 83%, σύμφωνα με την CME Group.

Για τους επενδυτές που ανησυχούν πως αυτός ο ανοδικός κύκλος των αποδόσεων θα βάλει φρένο στο χρηματιστηριακό ράλι, η Yamada έχει καλά νέα: οι αγορές μπορεί να συνεχίζουν να ανεβαίνουν, παράλληλα με την αύξηση των επιτοκίων… τουλάχιστον μέχρι κάποιο σημείο.

Όπως εξηγεί η Yamada, τα πράγματα ίσως αρχίσουν να γίνονται λίγο πιο ανησυχητικά όταν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ξεπεράσουν το 5%.


Επιμέλεια Αΐντα Κίτου

Πηγή: capital.gr

25


 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text