Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Deutsche Bank: Το sell-off "αναγεννά" τα hedge funds, ετοιμάζουν "επίθεση" στις αγορές

Deutsche Bank: Το sell-off "αναγεννά" τα hedge funds, ετοιμάζουν "επίθεση" στις αγορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Deutsche Bank: Το sell-off "αναγεννά" τα hedge funds, ετοιμάζουν "επίθεση" στις αγορές

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Οι επενδυτές στρέφονται πλέον στα hedge funds για να αντιμετωπίσουν το νέο "καθεστώς" που έχει δημιουργηθεί στις αγορές μετά τη βίαιη διόρθωση που ξέσπασε αυτόν τον μήνα και την εκτόξευση της μεταβλητότητας, τη στιγμή που αναμένουν νέα αναταραχή στις αγορές προσεχώς, κάνοντας αυτούς τους ισχυρούς "παίκτες" των αγορών να τρίβουν πλέον τα χέρια τους.

Σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bank, οι επενδυτές αναμένεται να τοποθετήσουν φέτος 41 δισ. στα hedge funds και να εμπιστευτούν τις στρατηγικές τους. Αν και αυτό το ποσό δεν είναι τόσο μεγάλο, εάν συγκριθεί με τη συνολική αξία του κλάδου των hedge funds η οποία αγγίζει τα 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, παραμένει ωστόσο εντυπωσιακό καθώς αυτά τα funds εδώ και χρόνια δεν έχουν καταφέρει να "πιάσουν" τους στόχους αποδόσεων των πελατών τους. Όπως επισημαίνει η Deutche Bank, οι στρατηγικές που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτή τη στιγμή είναι αυτές που αφορούν τοποθετήσεις καθοδηγούμενες από τα γεγονότα (event-driven), τα long-short funds και τα funds που  επενδύουν στη μεταβλητότητα.

Οι πελάτες των hedge funds που συμμετείχαν στην έρευνα της Deutsche Bank περιλαμβάνουν συνταξιοδοτικά ταμεία, ιδρύματα και διάφορες εταιρείες, με τη γερμανική τράπεζα να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι φέτος για την πορεία των hedge funds μετά από ένα έτος ισχυρών αποδόσεων, το 2017.

Σύμφωνα με την έρευνα της D.B., τα hedge funds θα δεχθούν πάνω από 40 δισ. δολάρια σε εισροές, μετά τα κέρδη που σημείωσαν οι στρατηγικές τους το περασμένο έτος με τον δείκτη HFRI Fund Weighted Composite να αγγίζει αποδόσεις κοντά στο 10% που ήταν και η καλύτερη ετήσια απόδοση για τη βιομηχανία από το 2013.

Όπως τονίζει η Deutsche Bank, οι event driven στρατηγικές των hedge funds είναι από τις πιο δημοφιλείς πλέον καθώς οι επενδυτές αναμένουν να συνεχιστεί ο πρόσφατα αυξημένος ρυθμός των συγχωνεύσεων και των εξαγορών, τη στιγμή που οι αγορές συνεχίζουν να στηρίζονται από τις ισχυρές προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης και τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής αλλά και του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Τα long-short funds μετοχών προσελκύουν επίσης το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών, όπως σημειώνει η γερμανική τράπεζα. "Καθώς οι διαμορφωτές της παγκόσμιας πολιτικής σταδιακά απομακρύνονται από την χαλαρή νομισματική πολιτική και τα risk assets αρχίζουν να αποσυνδέονται, πολλοί πιστεύουν ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών θα αντικατοπτρίζουν περισσότερο τα θεμελιώδη μεγέθη, επιτρέποντας στους stock pickers να γράψουν σημαντικά κέρδη", τονίζει η D.B.

Ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών Preqin, σύμφωνα με την οποία περίπου οι μισοί επενδυτές των hedge funds θεωρούν ότι οι παγκόσμιες μετοχέςέφτασαν στην κορυφή τους στα τέλη του 2017 και έτσι στρέφονται προς τα hedge funds για να διαχειριστούν την αυξημένη μεταβλητότητα που έχει πλέον "καθηλωθεί" στις αγορές.

Έτσι, το ποσοστό των επενδυτών που σχεδιάζει να αυξήσει την έκθεσή του στα hedge funds φέτος είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων πέντε ετών. "Η βιομηχανία των hedge funds θα αναγεννηθεί φέτος, μετά από μία μακρά περίοδο χαμηλής επενδυτικής εμπιστοσύνης και εκροών", όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές αναμένουν νέα μεγάλη διόρθωση στις αγορές, όπως προσθέτει. Σε αυτές τις συνθήκες, τα hedge funds προσφέρουν μία πολύ σημαντική ευκαιρία στους επενδυτές για προστασία από τον κίνδυνο και διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου τους, καταλήγει.

Πηγή: capital.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text