Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Οι Γερμανοί άνεργοι αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτωχοποίησης στην Ε.Ε.

Οι Γερμανοί άνεργοι αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτωχοποίησης στην Ε.Ε.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι Γερμανοί άνεργοι αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτωχοποίησης στην Ε.Ε.

Oι άνεργοι στη Γερμανία απειλούνται από τη φτώχεια περισσότερο από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την EUROSTAT, γράφει η εφημερίδα «Die Welt». O κίνδυνος φτωχοποίησης ανέρχεται σε ποσοστό 70,8% στη Γερμανία, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 48,7%.

Η χώρα με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να καταστούν οι άνεργοι πολίτες της φτωχοί, μετά τη Γερμανία, είναι η Λιθουανία με σαφώς μικρότερο ποσοστό, 60,5%. Ακολουθούν η Λετονία με 55,8%, η Βουλγαρία με 51,4% και η Σουηδία με 50,3%. Μικρότερο κίνδυνο διατρέχουν οι άνεργοι στη Φινλανδία και την Κύπρο με 37,3%, η Δανία με 38,6% και η Γαλλία με 38,4%.

Η Κάτια Κίπινγκ, η συμπρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς, χαρακτήρισε τα στοιχεία «ηχηρό χαστούκι στο Χριστιανοδημοκρατικό (CDU), Χριστιανοκοινωνικό (CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD)». Ο μεγάλος συνασπισμός «φέρει την ευθύνη για την καταστροφική κατάσταση και προφανώς δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να αλλάξει σε αυτήν κάτι» πρόσθεσε η Αριστερή πολιτικός. Η κ. Κίπινγκ επανέλαβε, επίσης, την απαίτηση της Αριστεράς να καθιερωθεί ένα κατώτατο ποσό για τους ανέργους, ύψους 1050 ευρώ μηνιαίως, ώστε να εκλείψει η φτώχεια των ανέργων, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Επίσης, οι Πράσινοι αξιολόγησαν την πανευρωπαϊκή γερμανική ως «τραγική απόδειξη των αδυναμιών του κοινωνικού μας συστήματος» καταλήγει η συντηρητική «Welt».(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Πηγή: euro2day.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text