Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αδύναμη φαίνεται η αγορά με τον ΓΔ να πιέζεται προς το χαμηλό σχεδόν διμήνου των 820 μονάδων

Αδύναμη φαίνεται η αγορά με τον ΓΔ να πιέζεται προς το χαμηλό σχεδόν διμήνου των 820 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κουρασμένη δείχνει και σήμερα (28/2) η αγορά, όπως και όλον τον μήνα Φεβρουάριο, με τον ΓΔ να σημειώνει νέα πτώση -0,72% (στις 831 μονάδες στις 3.45 μμ) με μέτριο για την εποχή τζίρο (50 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) ενώ πριν μια ώρα ο ίδιος δείκτης είχε κατέλθει μέχρι τις 829 μονάδες (-1%).

Η μεσοπρόθεσμη διαγραμματική εικόνα του ΓΔ σήμερα χειροτερεύει καθώς ο εν λόγω δείκτης αφήνει πίσω του μια ακόμα τοπική κορυφή, των 837 μονάδων, που βρίσκεται σε κατηφορική διάταξη με 4 προηγηθείσες κορυφές εντός Φεβρουαρίου, γεγονός που δείχνει ότι διάγουμε bear market με ορμή τιμών προς τα κάτω.

Ο κατερχόμενος ΓΔ θα αντιμετωπίσει, αν συνεχίσει να πέφτει, μια μόνον ισχυρή στήριξη, του πυθμένα των 820 μονάδων η οποία αν αντέξει, τότε θα διατηρήσουμε κάποιες ελπίδες για ανοδική άνοιξη με επαναφορά του ΓΔ στις 900 μονάδες. Αν δεν αντέξει η στήριξη των 820 μονάδων, τότε πιθανόν να ταλαιπωρηθούμε στην περιοχή των 800 μονάδων ή και χαμηλότερα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς συμφωνεί με την ένδειξη -0,70% του ΓΔ καθώς τα 2/3 των μετοχών φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/3 θετικό αλλά καμία μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -3% σε σύγκριση με δύο μετοχές, μικρής σημασίας, των ΑΤΤ και ΑΝΕΜΟΥ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Βλέποντας την λίστα με τις μεταβολές των μετοχών θα λέγαμε ότι είναι σήμερα η ΑΤΤ (+14,80% με 5,5 εκατ μετοχές μέχρις στιγμής). Όμως, η εν λόγω μετοχή έχει πολύ άγριο ή ασταθές μεσοπρόθεσμο γράφημα με απότομες εκτινάξεις και καθιζήσεις οι οποίες ταλαιπωρούν τους μεσοπρόθεσμους επενδυτές ξέχωρα από τα κάκιστα θεμελιακά στοιχεία της Τράπεζας Αττικής.

Περισσότερο τραβούν την θετική προσοχή μας οι ΑΝΕΜΟΣ και ΣΑΡ, που πραγματοποιούν σήμερα καλές ανόδους, +3,10% και +1,40% αντίστοιχα μετατρέποντας το μεσοπρόθεσμο γράφημά τους από σχεδόν bearish σε καθαρά neutral, ενώ δεν διαφεύγουν από την μνήμη μας  τα άριστα θεμελιακά στοιχεία αυτών των δυο εταιριών.

Τα ανοδικά γυρίσματα των χθες και προχθές χτυπημένων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΠΣ δεν μας εμπνέουν διότι γίνονται με μέτριες μετά από καθίζηση ανόδους, +2,30% και +1,70%, και με μικρούς όγκους, 24 χιλ και 2 χιλ τεμαχίων αντίστοιχα.

Ανησυχίες μας προκαλούν οι σημερινές σχετικά μεγάλες πτώσεις των σημαντικών μετοχών, ΟΠΑΠ -2, 90%, ΤΙΤΚ -2,60%, ΕΕΕ -2%  και ΟΤΕ -2% που δείχνουν ότι τα μεγάλα ξένα funds είναι σήμερα πωλητές.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ, ευχόμενοι μήπως μπορέσει ο ΓΔ και κρατηθεί πάνω από τις 835 μονάδες (-0,30%).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text