Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να κρατηθεί στο αξιοπρεπές επίπεδο των 830-835 μονάδων και να μην πλησιάσει την επικίνδυνη στήριξη των 820 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί να κρατηθεί στο αξιοπρεπές επίπεδο των 830-835 μονάδων και να μην πλησιάσει την επικίνδυνη στήριξη των 820 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσάρεστη για τους longs (αγορασμένους με μετοχές) είναι η σημερινή συνεδρίαση, Πέμπτης, 1/3, καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -0,40% (στις 833 μονάδες στις 3.40 μμ) και με μέτριο για την εποχή τζίρο 50 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο, προσπαθεί να μην διασπάσει καθοδικά τον μέσον άξονα των 835 μονάδων του 20ήμερου εύρους του των 820-850 μονάδων ώστε να μην αποκτήσει bearish όψη που θα σήμαινε ροπή προς την σημαντική στήριξη των 820 μονάδων η οποία αν διασπασθεί καθοδικά πιθανόν να προκαλέσει επιδείνωση τάσης προς τις 800 μονάδες ή και χαμηλότερα.

Εν τω μεταξύ οι ευρωπαϊκές αγορές δεν τα πάνε καλά σήμερα με τον κύριο αντιπρόσωπό τους τον DAX, να χάνει αυτή τη στιγμή -1,70% πλησιάζοντας παρά 1,50 ποσοστιαία μονάδα το πρόσφατο χαμηλό εξαμήνου των 12.100 μονάδων ενώ ο αμερικανικός Nasdaq μετά την χθεσινή πτώση του -0,70% εμφανίζει στο μεσοπρόθεσμο γράφημά του διπλή κατερχόμενη κορυφή.

Ευχή των αγορασμένων είναι να μην κλείσει ο ΓΔ κάτω τω 835 μονάδων που θα σήμαινε κατηφορικό δρόμο προς το χαμηλό των 820.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Εχουμε 20 μέρες να κάνουμε πράξη (υπενθυμίζουμε ότι για τους μεσοπρόθεσμους “every day is not a trading day”).

Μετοχές

Η σχέση ανοδικών / καθοδικών είναι αυτή τη στιγμή 4 προς 6 επιβεβαιώνοντας το αρνητικό πρόσημο του ΓΔ αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -3% σε αντίθεση με 3 μετοχές, τις ΑΤΤ, ΒΙΟ και ΕΛΧΑ, που σημειώνουν ανόδους γύρω στο +5%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι το ζεύγος ΒΙΟ-ΕΛΧΑ με ανόδους +5% και +4,70% αντίστοιχα με καλούς όγκους και χωρίς να δίνουν σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση αντίστασης. Αιτία της σημερινής μεγάλης ανόδου προφανώς θα είναι κάποια ανάληψη έργου ή δημοσίευση θετικών αποτελεσμάτων (εμάς τους τεχνικούς δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η θεμελιακή είδηση).

Νέα υψηλά έτους 2018 δεν σημειώνει σήμερα καμία μετοχή ενώ νέα χαμηλά σημειώνουν οι ΕΧΑΕ και ΑΔΜΗΕ.

Οι μετοχές που κατά την παρούσα εβδομάδα δέχθηκαν σοβαρές διαγραμματικές πιέσεις, όπως οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΤΙΤΚ, ΦΦ, ΕΥΔΑΠ κα, σημειώνουν αύτη τη στιγμή μικρές ανόδους με μικρούς όγκους, γεγονός που δεν μας επιτρέπει αισιόδοξα αισθήματα.

Αντίθετα, αισιόδοξα αισθήματα μας δίδουν σήμερα οι δυο αναφερθείσες ΒΙΟ και ΕΛΧΑ καθώς και οι ΣΑΡ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ οι οποίες κοντεύουν  να αποκαταστήσουν τις bullish εικόνες που παρουσίαζαν το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ με την ελπίδα ο ΓΔ να ανακτήσει τις 835 μονάδες.


 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text