Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Επίδειξη δύναμης από Πούτιν με "ανίκητα'' όπλα

Επίδειξη δύναμης από Πούτιν με "ανίκητα'' όπλα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επίδειξη δύναμης από Πούτιν με "ανίκητα'' όπλα

Σε επίδειξη δύναμης προχώρησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν που ανακοίνωσε και παρουσίασε τα «ανίκητα» όπλα της Ρωσίας. Προηγμένα όπλα, όπως είπε, μεταξύ των οποίων ένας διηπειρωτικός πύραυλος «Σαρμάτ», ικανός να φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές, καθώς και να διαπερνά όλα τα σημερινά αντιπυραυλικά συστήματα. 

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην ρωσική στρατιωτική τεχνολογία καθιστούν απαρχαιωμένα τα αντιπυραυλικά συστήματα της Αμερικής, οπότε η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει να μειώνει την ασφάλεια της Ρωσίας και να αρχίσει να μιλά με τη Μόσχα ως ισότιμος εταίρος κι όχι ως την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη που επιδιώκει να είναι», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σε μια ομιλία, τόσο προεκλογική στο εσωτερικό, όσο και προειδοποιητική για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για την Αμερική. 

Ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για αλαζονεία, υποστηρίζοντας πως σκέφτηκαν ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε ποτέ να ανακάμψει από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και ότι θα μπορούσαν απλώς να αγνοούν τα συμφέροντά της. Χωρίς έναν αμυντικό πυρηνικό παράγοντα, η Ρωσία θα ήταν εκτεθειμένη στην στρατιωτική πίεση των ΗΠΑ και δεν θα μπορούσε να ασκήσει κυρίαρχη πολιτική, είπε ο Ρώσος πρόεδρος και υπενθύμισε ότι ήδη από το 2004 είχε προειδοποιήσει ότι η Ρωσία δεν θα καθόταν αδρανής και θα ανταποκρινόταν στην απειλή αναπτύσσοντας νέα συστήματα όπλων. Και τώρα το έκανε. 

Ο Ρώσος πρόεδρος στη συνέχεια παρουσίασε μια σειρά από νέα «ανίκητα» όπλα, κάποια από τα οποία δεν έχουν ακόμη ονόματα και τα οποία προορίζονται για τα τρέχοντα και τα μελλοντικά αντιπυραυλικά συστήματα της Ρωσίας. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε και με σχετικά βίντεο από τα νέα οπλικά συστήματα. 

Τα νέα ρωσικά υπερ-όπλα 

Το πρώτο από τα όπλα είναι το νέο «θηρίο» της Ρωσίας, το Διηπειρωτικό Βαλιστικό Πύραυλο με το όνομα Σαρμάτ ή RS-28. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο η αυξημένη εμβέλειά του επιτρέπει στον πύραυλο να φτάσει στην αμερικανική επικράτεια από τη Ρωσία μέσω μιας διαδρομής στο Νότιο Πόλο. Οι ΗΠΑ έχουν δεκάδες αμυντικούς πυραύλους ανεπτυγμένους στην Αλάσκα υποθέτοντας ότι οι διηπειρωτικοί πύραυλοι της Ρωσίας θα πλησιάσουν από αυτή την κατεύθυνση κάτι που δεν θα συνέβαινε με τον Σαρμάτ. 

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο παρακάτω link: http://tvxs.gr/news/kosmos/epideiksi-dynamis-apo-poytin-me-anikita-opla

Πηγή: tvxs.gr

24

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text