Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Για τρίτη φορά στο εδώλιο οι 36 κατηγορούμενοι για τη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου

Για τρίτη φορά στο εδώλιο οι 36 κατηγορούμενοι για τη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Για τρίτη φορά στο εδώλιο οι 36 κατηγορούμενοι για τη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου

Της Ιωάννας Μάνδρου.

Για τρίτη φορά θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι 36 κατηγορούμενοι, χρηματιστές  και επιχειρηματίες, για την υπόθεση με τις αποκαλούμενες «μετοχές-φούσκες» του χρηματιστηρίου  ,την περίοδο του 1999.

Οι κατηγορούμενοι πριν από λίγες ημέρες είχαν κριθεί αθώοι, για δεύτερη φορά, από το Τριμελές  Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας,παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Αθηνάς Θεοδωροπούλου.

Ομως μετά την έφεση της εισαγγελικής λειτουργού η υπόθεση θα ξαναδικαστεί και μάλιστα  από … μηδενική βάση , σχεδόν στο παρά πέντε της παραγραφής των αδικημάτων, πουσυμπληρώνεται  τον Μάρτιο του 2019.

Η πρόσφατη αθωωτική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία,2-1, με το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφισε να εκφράζει την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις που τους έχουν απαγγελθεί, δηλαδή απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας κυρίας Αθηνάς Θεοδωροπούλου, η οποία τάχθηκε υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η πρώτη αθώωση των κατηγορουμένων  ήταν εσφαλμένη.

Υπενθυμίζεται ότι οι «36» είχαν αθωωθεί ομόφωνα  από το Εφετείο στο παρελθόν, με διαφορετική σύνθεση.  Ωστόσο, η υπόθεση έφτασε ξανά σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για νέα κρίση μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης  από την Εισαγγελία του  Αρείου Πάγου.

 

Πηγή: kathimerini.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text