Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ηττήθηκε σήμερα (Πέμπτη, 22/3/2018) το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να χάνει τις 800 μονάδες και να σημειώνει νέο χαμηλό έτους.

Ηττήθηκε σήμερα (Πέμπτη, 22/3/2018) το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να χάνει τις 800 μονάδες και να σημειώνει νέο χαμηλό έτους.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσοίωνη ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με σχετικά μεγάλη πτώση -1,57% (στις 787 μονάδες), με αυξημένους τζίρους (65 εκατ) και με επίσης μεγάλες πτώσεις στα διεθνή χρηματιστήρια, διέσπασε καθοδικά  το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων, τον ΑΚΜΟ200  και το χαμηλό κλείσιμο έτους των 794 μονάδων ενώ ταυτόχρονα δέχτηκε σήματα πωλήσεων και από τον σημαντικό μεσομακροπρόθεσμο δείκτη τάσης ΕΚΜΟ(15-80).

Τώρα πλέον όλοι οι δείκτες τάσης του ΓΔ, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, φέρουν καθοδικές ενδείξεις και παράλληλα ο ίδιος ο ΓΔ διαγράφει από τέλη Γενάρη συνεχείς κατερχόμενες κορυφές και πυθμένες που σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε καθαρή καθοδική τάση με αυξημένες πιθανότητες για ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

 

Το ΤΧ σήμερα πούλησε εκτάκτως τις μισές μετοχές του ΜΥΤΙΛ.

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 23/3/2018

Το κατά 66% με μετρητά ΤΧ αύριο δεν θα κάνει πωλήσεις διότι η αγορά βρίσκεται ήδη πολύ χαμηλά. Τοποθετήσεις θα κάνουμε, είτε σε ανοδική διάσπαση του Υψηλού 20 ημερών που τώρα βρίσκεται πολύ ψηλά, είτε σε κατάδυση του ΓΔ σε πολύ υπερπωλημένα επίπεδα κάτω των 760 μονάδων, που δεν ξέρουμε αν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Μετοχές 

Μόνον 4 μετοχές από τις 47 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, έκλεισαν σήμερα ήπια θετικά ενώ από τις υπόλοιπες καθοδικές οι 8, οι ΜΥΤΙΛ, ΦΦ, ΑΛΦΑ, ΓΕΚΤ, ΙΑΣΩ, ΕΤΕ, ΕΛΛ και ΟΤΕ, έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις από -3% έως -6%.

Σήματα πωλήσεων ιδιαίτερα ισχυρά έδωσε σήμερα ο ΜΥΤΙΛ με την μεγαλύτερη πτώση της ημέρας -5,56% σε εμπορεύσιμη μετοχή και με τον μεγαλύτερο τζίρο της ημέρας σε μετοχή, 10,6 εκατ ευρώ. Αιτία φέρεται να είναι η αποκάλυψη κάποιας διαπλοκής ή εμπλοκής στην σχέση ΜΥΤΙΛ με ΔΕΗ.

Νέα υψηλά σημείωσε σήμερα μόνον η ΥΓΕΙΑ αλλά με εμφανέστατη κόπωση.

Νέα χαμηλά έτους σημείωσαν σήμερα οι, ΜΥΤΙΛ, ΤΙΤΚ, ΕΧΑΕ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ και ΕΛΛ.

Έτοιμες να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων είναι οι : ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΠΣ, ΕΥΔΑΠ, ΙΝΤΚΑ, ΝΗΡ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΣΑΡ και ΑΝΕΜΟΣ.

Ο σημαντικός κλαδικός δείκτης ΔΤΡ σήμερα κατέπεσε σε νέα χαμηλά έτους ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την καθοδική τάση του.
Θα επανέλθουμε αύριο

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text