Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά προσπαθεί να αντιδράσει σήμερα (Παρασκευή, 23/3/2018) ανοδικά στην χαμηλή περιοχή των 790 μονάδων του ΓΔ

Η αγορά προσπαθεί να αντιδράσει σήμερα (Παρασκευή, 23/3/2018) ανοδικά στην χαμηλή περιοχή των 790 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Δεν μας εμπνέει η σημερινή ενβδοημερήσια ανοδική αντίδραση της αγοράς μεγέθους +0,70% στον ΓΔ ο οποίος σημειώνει νέο οριακό χαμηλό στις 786 μονάδες (-0,15% από το χθεσινό κλείσιμο στις 3.50 μμ). Οι ευρωπαικοί δείκτες συνεχίζουν να πέφτουν σήμερα μετά το χθεσινό σοκ στην Wall Street μεγέθους σχεδόν -3% στον Dow. Αλλά και οι σημερινοί τζίροι δεν μας λένε πολλά πράγματα αφού προβλέπονται να διαμορφωθούν γύρω στα 50 εκατ (εξαιρουμένων των πακέτων του ΟΛΘ).

 

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ συνεχίζει να είναι λίαν προβληματική καθώς σημειώνονται πολλά συνεχόμενα κλεισίματα σε χαμηλά έτους ενώ ο ίδιος δείκτης διαγράφει από διμήνου κατερχόμενες κορυφές και πυθμένες και με όλους τους δείκτες τάσης «στο κόκκινο».

Εμείς παραμένουμε σαφώς απαισιόδοξοι προαισθανόμενοι  επιδείνωση της καθοδικής τάσης. Θα αναστρέψουμε τα αρνητικά αισθήματά μας μόνον αν ο ΓΔ επανέλθει πάνω από την κυλιόμενη κορυφή του των 831 μονάδων που σε λίγες μέρες θα καταστεί Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών το οποίο αποτελεί τον κύριο σηματοδότη αγορών για εμάς.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά περίπου 30% με μετοχές και 70% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Συμφωνώντας με την σχεδόν μηδενική ένδειξη του ΓΔ, οι μισές εμπορεύσιμες μετοχές είναι αυτή τη στιγμή ανοδικές και οι μισές καθοδικές ενώ δυο μετοχές, οι ΙΑΣΩ και ΕΛΧΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Με την τρέχουσα αντίδραση +2,50% στην μεταβίβαση πακέτου σχεδόν 200 εκατ, θεωρούμε ότι είναι η ΟΛΘ. Αν μάλιστα ξεπεράσει τον στροφέα των 31 ευρώ, θα έχουμε και σήμα μεσοπροθέσμων αγορών (τρέχουσα τιμή 28,80).

 

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η ανοδική αντίδραση άνω του +1% μερικών μόνον βασικών υπερπωλημένων μετοχών όπως των, ΕΥΡΩΒ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ, ΕΕΕ, ΠΕΙΡ, ΒΙΟ και ΕΧΑΕ ενώ άλλες σημαντικές μετοχές συνεχίζουν να πιέζονται περισσότερο του -0,50%  όπως οι, ΣΑΡ, ΑΡΑΙΓ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΦΦ, και ΔΕΗ. Δηλαδή, δεν βλέπουμε μαζική συμμετοχή στην ενδοημερήσια ανοδική αντίδραση της αγοράς που σημαίνει ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν φαίνεται να είναι αντιστρεπτική.

 

Ο ΜΥΤΙΛ μετά το χθεσινό ξεπούλημα σήμερα αντιδρά σχετικά χλιαρά +0,40% με 530 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής (το χθεσινό sell off ήταν περίπου -5% με περίπου 1,2 εκατ τεμάχια).

 

Τέλος, σήματα ελάφρυνσης θέσεων με καθοδικές διασπάσεις εμφανών στηρίξεων δίνουν σήμερα οι, ΣΑΡ, ΔΕΗ και ΑΒΑΞ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα αγορών γεγονός που αποτελεί ένδειξη καθοδικής τάσης.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα πιθανόν με το μετασυνεδριακό σχόλιο των 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text