Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | "Ανάγκη για δράση σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο για ΜΜΕ"

"Ανάγκη για δράση σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο για ΜΜΕ"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την ανάγκη για δράση σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόνισε ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, Σπύρος Καπράλος ,στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο συνάντησης της FESE με το ECMI (European Capital Markets Institute - Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κεφαλαιαγορών) στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για τη βελτίωση του ρυθμιστικού και νομοθετικού πλαισίου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του ΧΑ αναφέρθηκε στη μείωση εισαγωγής των μικρομεσαίων εταιρειών στις χρηματιστηριακές αγορές λόγω του υψηλού για αυτές κόστους συμμόρφωσης προς την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (για παράδειγμα Οδηγίες περί Διαφάνειας, Ενημερωτικά Δελτία, Οδηγίες για την Εισαγωγή και την Κατάχρηση της Αγοράς). 

Σε ό,τι αφορά στην χρηματοδότηση της οικονομίας, οι μεγάλες εταιρίες επωφελήθηκαν από τη MiFID καθώς οι μετοχές τους, είναι πλέον προσβάσιμες σε μεγαλύτερο αριθμό επενδυτών, χάρη στον πολλαπλασιασμό των τόπων εκτέλεσης και το ευρωπαϊκό διαβατήριο. Οι μικρότερες όμως μετοχές αποκλείστηκαν. 

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι τα έσοδα των Χρηματιστηρίων που προκύπτουν από τις συναλλαγές, προέρχονται ουσιαστικά από τις μετοχές στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη ρευστότητα (τα λεγόμενα blue chips).

Ο κ. Σ. καπράλος έθεσε έναν αριθμό ερωτημάτων που χρειάζονται πρακτικές απαντήσεις:

    - Πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε τις εταιρίες να παρακολουθούν και να αναλύουν και την Μέση Κεφαλαιοποίηση;

    -Πώς θα δημιουργήσουμε μια Πανευρωπαϊκή τάξη Μεσαίας κεφαλαιοποίησης;

    -Ποια είναι η δομή που χρειαζόμαστε ώστε να μπορέσει η Κατηγορία Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, να διακριθεί σαν μια ξεχωριστή, διαφορετική κατηγορία αξιών;

Οι συζητήσεις όπως αυτή που είχαμε σήμερα, τόνισε ο κ. Καπράλος, είναι σημαντικές για να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον μας στην ανάπτυξη καλών, ευρηματικών και ανταγωνιστικών λύσεων προς όφελος των μικρότερων εταιριών, των τοπικών οικονομικών και της ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς


Πηγή : ANA


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text