Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Διχάζει τους αναλυτές το ράλι των ελληνικών ομολόγων

Διχάζει τους αναλυτές το ράλι των ελληνικών ομολόγων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διχάζει τους αναλυτές το ράλι των ελληνικών ομολόγων

Το ράλι που έχει φέρει τις αποδόσεις του 10ετούς ελληνικού ομολόγου στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2005 (στο 3,34% χθες) έχει αρχίσει να... διχάζει τους αναλυτές, με τη Societe Generale να συστήνει «αγορά» των ελληνικών τίτλων και την UBS να συνιστά προσοχή και «πώληση». Οπως και να έχει, τα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο των αγορών, με τους επενδυτές να περιμένουν στο αμέσως επόμενο διάστημα τη νέα έκδοση από τον ΟΔΔΗΧ, μετά και την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο DBRS την Παρασκευή, η οποία «κάλυψε» κάπως την «αμηχανία» που είχε προκαλέσει μία εβδομάδα νωρίτερα η S&P. Το επικρατέστερο σενάριο για τη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές είναι η έκδοση 7ετούς ομολόγου, με στόχο την άντληση μικρού ποσού κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας έτσι τον στόχο δανεισμού για φέτος (7 δισ. ευρώ).

Για τη Societe Generale, νέα έκδοση ομολόγου από την Ελλάδα αποτελεί ευκαιρία για τους επενδυτές. Οπως επισημαίνει, τα καλά νέα για την Ελλάδα δεν είναι μόνον ότι διαθέτει τεράστιο «μαξιλάρι» ρευστότητας, αλλά και ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και πολύ υψηλότερες προοπτικές ανάπτυξης μακροπρόθεσμα, εάν η επόμενη κυβέρνηση της χώρας λάβει τις σωστές αποφάσεις. Αν και η διεθνής διάθεση για ρίσκο ήταν ο βασικός «μοχλός» του ράλι των ελληνικών ομολόγων το τελευταίο διάστημα, οι προοπτικές για περαιτέρω βελτίωσή τους είναι σημαντικές, ειδικά όταν περισσότεροι επενδυτές αρχίσουν να τοποθετούνται σε αυτά, κάτι που θα οδηγήσει σε νέες αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Πιο προσεκτική εμφανίζεται, ωστόσο, η UBS, η οποία σημειώνει ότι η αναβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία του «επενδυτικού βαθμού» αργεί ακόμη, ενώ τηρεί πλέον πιο επιφυλακτική στάση για τα ελληνικά ομόλογα, καθώς εκτιμά πως η χώρα παραμένει αντιμέτωπη με προκλήσεις. Οπως εκτιμά, η Ελλάδα δεν αναμένεται να βρεθεί υψηλότερα από την κατηγορία ΒΒ τους επόμενους 12 μήνες. Αν και η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε δύο εξόδους στις αγορές φέτος και έχει δημιουργήσει σημαντικό «μαξιλάρι» ρευστότητας, το οποίο προκαλεί «ασφάλεια» στους επενδυτές, η UBS συστήνει «πώληση» για τα ελληνικά ομόλογα.

Πηγή:www.kathimerini.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text