Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ισχυρή ανάπτυξη βλέπει η Profile

Ισχυρή ανάπτυξη βλέπει η Profile

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ισχυρή ανάπτυξη βλέπει η Profile

Τι δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Οι φετινές επιδόσεις, η πολιτική χρηματικών διανομών και τα έμμεσα οφέλη από το πρόσφατο έργο της Sumitomo Bank.

Στις θετικές προοπτικές της ProfileΠΡΟΦ -3,65% αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής Χαράλαμπος Στασινόπουλος, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Σύμφωνα με τον κ. Στασινόπουλο, το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με μια αύξηση κύκλου εργασιών της τάξεως του 25%, ενώ με ισχυρή διψήφια άνοδο εσόδων αναμένεται να κλείσει τόσο το α' εξάμηνο του 2018 όσο και το σύνολο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Επίσης, στο πλαίσιο απάντησης σε σχετική ερώτηση μετόχου, ο κ. Στασινόπουλος εστίασε στα σημαντικά έμμεσα οφέλη που θα αποκομίσει η Ρrofile από την πρόσφατη ανάληψη του έργου από τη Sumitomo Mitsui Trust Bank, το οποίο θα λάβει χώρα σε έξι χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Κίνα, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ και Ταϊλάνδη).

Έτσι, εκτός των άλλων, η εταιρεία θα λάβει μέσα από αυτό το έργο ένα ακόμη σημαντικό reference για τις εργασίες που θα διεκδικήσει στο μέλλον, ενώ παράλληλα θα θέσει τις βάσεις ώστε να αναλάβει περισσότερες δουλειές στις χώρες αυτές.

Στα αξιοσημείωτα επίσης είναι το δημιουργούμενο από την εταιρεία developing house στην Ινδία και η περαιτέρω ανάπτυξη του γραφείου της στη Σιγκαπούρη, με σκοπό την ενδυνάμωση της παρουσίας της εισηγμένης στη συγκεκριμένη χώρα.

Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Prοfile  Χαράλαμπος Στασινόπουλος σημείωσε:

• Η πολιτική χρηματικών διανομών που ξεκίνησε πέρυσι (0,04 ευρώ ανά μετοχή) υπάρχει πρόθεση να συνεχιστεί και στο μέλλον. Ήδη, η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή (+25% σε σχέση με πέρυσι).

• Η εταιρεία θα δώσει το παρών στο Road Show που θα διοργανώσει το Χρηματιστήριο της Αθήνας στη Νέα Υόρκη, έχοντας ήδη κλείσει αρκετές συναντήσεις με ξένους θεσμικούς και αναλυτές, καθώς το ενδιαφέρον δείχνει να είναι σημαντικό.

Το 2018 η Prοfile σε ενοποιημένη βάση είχε σημειώσει κύκλο εργασιών 13,8 εκατ. ευρώ (11,6 εκατ. το 2017, +20%), EBITDA 4,1 εκατ. ευρώ (3,9 εκατ. το 2017) και καθαρά κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Πηγή:www.euro2day.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text