Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Οι αγορές "αναβάλλουν" την έκδοση του 7ετούς ομολόγου

Οι αγορές "αναβάλλουν" την έκδοση του 7ετούς ομολόγου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι αγορές "αναβάλλουν" την έκδοση του 7ετούς ομολόγου

Του Γ. Αγγέλη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr  η έκδοση του επταετούς ομολόγου που είχε σχεδιασθεί για την επόμενη εβδομάδα είναι μάλλον βέβαιο ότι θα "αναβληθεί", άγνωστο μέχρι πότε, καθώς το αρνητικό κλίμα στις αγορές αποτρέπει το οικονομικό επιτελείο από την αρχική του απόφαση.

Ηδη οι αποδόσεις του δεκαετούς και του πενταετούς ομολόγου έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο, αλλά πέραν αυτού το πλέον αποτρεπτικό στοιχείο για την έκδοση είναι η απόφαση του ΥΠΟΙΚ/ΟΔΔΗΧ να αποφύγει τη δημιουργία εγκλωβισμένων επενδυτών με ένα νέο ομόλογο που θα μπορούσε να "κοστίσει" σε όσους το επιλέξουν ως άμεση επένδυση.

Ο συνδυασμός του ισχυρά αρνητικού διεθνούς κλίματος λόγω της "ρήξης" στις διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, με την επιφυλακτικότητα που έχει προκαλέσει το πρόσφατο πακέτο ανακοινώσεων/μέτρων από πλευράς κυβέρνησης, λειτουργούν αποτρεπτικά απέναντι στις αρχικές προθέσεις να "τρέξει" το υπουργείο Οικονομικών  την τελευταία "έκδοση" για τη συμπλήρωση του ποσού των 7 δισ. ευρώ όσον αφορά στο νέο δανεισμό για το 2019.

Το κλίμα δεν φαίνεται πάντως να "διορθώνεται" παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤεπιβεβαίωσε με δηλώσεις από τον κ. Ράις, ότι πρόκειται να αρχίσει η προεξόφληση του δανείου του από την Ελλάδα, ενώ ο Οίκος Αξιολόγησης Moody’s αξιολόγησε ως θετικό γεγονός για το χρέος την έναρξη της πρόωρης αποπληρωμής του. Το γεγονός ότι τα εγχώρια "καλά νέα" δεν ανακόπτουν την πτωτική τάση, ενισχύουν την άποψη ότι οι προϋποθέσεις για την νέα έκδοση απομακρύνονται... μέχρι νεωτέρας.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text