Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Παντελάκης: Διατηρεί σύσταση overweight για ΟΤΕ

Παντελάκης: Διατηρεί σύσταση overweight για ΟΤΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παντελάκης: Διατηρεί σύσταση overweight για ΟΤΕ

Οι ισχυρές επιδόσεις του Ομίλου ΟΤΕΟΤΕ -0,44% στην Ελλάδα ισορροπούν τις αδυναμίες στη Ρουμανία, αναφέρει η Παντελάκης Χρηματιστηριακή, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και επιβεβαιώνοντας τη σύσταση overweight για τη μετοχή του οργανισμού. Στα 14 ευρώ προσδιορίζεται η τιμή-στόχος.

Στο 1ο τρίμηνο ο ΟΤΕΟΤΕ -0,44% διεύρυνε τη σταθερή του υποδομή στην Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε 54.000 συνδρομητές στο υψηλής ταχύτητας δίκτυο, σχολιάζει η χρηματιστηριακή. Ωστόσο στη Ρουμανία οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 4,4% σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα το EBITDA να συρρικνωθεί κατά 21%. Λαμβάνοντας υπόψιν τον σκληρό ανταγωνισμό υπάρχουν λίγα περιθώρια για ουσιαστική βελτίωση βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Η χρηματιστηριακή προσθέτει πως δεν θα την εξέπλησε αν ο ΟΤΕΟΤΕ -0,44% προχωρούσε στην πώληση των δραστηριοτήτων του στη Ρουμανία. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα βοηθούσε τον ΟΤΕΟΤΕ -0,44% να εστιάσει στις εν Ελλάδι δραστηριότητές του και να αυξήσει περαιτέρω τη ρευστότηά του. Ωστόσο, σημειώνει η χρηματιστηριακή, ο ΟΤΕΟΤΕ -0,44% δεν βιάζεται για την έξοδό του από τη Ρουμανία.

Overweight από JPMorgan

Από την πλευρά της η JPMorgan διατηρεί τη σύσταση overweight για τη μετοχή του ΟΤΕΟΤΕ -0,44% και σημειώνει πως μία ενδεχόμενη πώληση των ρουμανικών δραστηριοτήτων θα αποτελούσε θετική εξέλιξη.

Η ρουμανική κυβέρνηση, σημειώνει η JPMorgan, προχώρησε στην επιβολή τηλεπικοινωνιακού φόρου ίσου με το 3% των εσόδων των επιχειρήσεων του κλάδου, ενώ παράλληλα δρομολογεί δημοπρασία για τις άδειες 5G με στόχο τη συγκέντρωση 3 δισ. ευρώ. Προτείνει επίσης την ανανέωση των αδειών για τα δίκτυα 3G έναντι 4% των εσόδων. Αν όλα αυτά τα μέτρα υλοποιηθούν η ρουμανική εταιρεία του Ομίλου μπορεί να κλείσει, σχολιάζει η JPMorgan.

Πηγή:www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text