Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | CNL: Στόχος η χρηματοδότηση 40 νέων επενδύσεων το '19

CNL: Στόχος η χρηματοδότηση 40 νέων επενδύσεων το '19

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
CNL: Στόχος η χρηματοδότηση 40 νέων επενδύσεων το '19

Έτοιμη να προχωρήσει σε σημαντικό αριθμό νέων χρηματοδοτήσεων ελληνικών εταιρειών μέσω ομολογιακών δανείων, «δηλώνει» η μοναδική εταιρεία που λειτουργεί ως ΕΚΕΣ (Εταιρία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών) , εξασφαλίζοντας πέρα από ρευστότητα στους πελάτες της, σημαντικά έσοδα για τους περίπου 350 μετόχους της.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η απόφαση για την έκδοση ομολογιακού δανείου 8 εκατ. ευρώ που έλαβε ε η προχθεσινή συνέλευση των μετόχων, δίνει σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας, μέσω νέων ομολογιακών εκδόσεων. Ειδικότερα με βάση τους στόχους που έχει θέσει, σε περίπτωση που η εταιρεία παρέμενε χωρίς δανεισμό, η εκτίμηση της διοίκησης είναι πως στο σύνολο του 2019 θα υλοποιούνταν 28-30 νέες ομολογιακές επενδύσεις συνολικής αξίας 13-15 εκατ. ευρώ. Όμως, βασικός στρατηγικός στόχος της διοίκησης για το 2019 είναι η αξιοποίηση της δυνατότητας μόχλευσης μέχρι του ισόποσου των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας.

Όπως σημειώνεται λοιπόν, θα επιδιωχθεί η διαμόρφωση ενός μείγματος δανεισμού από διαφορετικές πηγές (ομολογιακά δάνεια, τράπεζες – κυρίως ξένες, υπερεθνικούς οργανισμούς) και με διαφορετικές λήξεις και εφόσον διατηρηθεί ο ρυθμός των αιτημάτων για χρηματοδότηση που έχει διαφανεί ήδη από το πρώτο τετράμηνο του 2019, εκτιμάται πως ο αριθμός νέων επενδύσεων το 2019 θα ξεπεράσει τις 40 και τα κεφάλαια που θα διατεθούν θα ξεπεράσουν τα 18 εκατ. ευρώ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η κερδοφορία της εταιρείας για το σύνολο του 2019 αναμένεται πως θα κινηθεί με ρυθμούς υψηλότερους κι από την ήδη θετική εικόνα του πρώτου τετραμήνου.

Κατά το πρώτο τετράμηνο 2019, η CNL Capital επένδυσε σε 10 νέες εκδόσεις ομολογιακών δανείων και ήδη από το Φεβρουάριο επιτυγχάνει πλήρη χρήση των κεφαλαίων της (πάνω από 95%). Επίσης απαλλαγμένη από τα έκτακτα κόστη του 2018, η εταιρεία φαίνεται πως επιτυγχάνει και το στόχο κερδοφορίας της

Ειδικότερα το Α’ τετράμηνο του 2019 η εταιρεία έχει ήδη καλύψει το 60% των ετήσιων εσόδων του 2018, ενώ έχει επιβαρυνθεί μόνο με 24% των ετήσιων εξόδων της περσινής χρονιάς. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η εταιρεία να έχει επιτύχει στο Α’ τετράμηνο κερδοφορία 202.519 ευρώ, σχεδόν πενταπλάσια της ετήσιας κερδοφορίας του 2018. Μάλιστα με βάση τα στοιχεία αυτά η εσωτερική αξία της μετοχής της 30/04/2019 ανέρχεται σε 10,44 ευρώ έναντι 10,18 της 31/12/2018

Η διοίκηση δηλώνει ότι με την αποτύπωση της τρέχουσας πορείας της εταιρείας στις οικονομικές καταστάσεις Α’ εξαμήνου, η διοίκηση της προτίθεται να διανείμει στους μετόχους τον Οκτώβριο προμέρισμα από τα κέρδη χρήσης 2019.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει προχωρήσει ήδη σε 59 ομολογιακές εκδόσεις με ποσά από 200 χιλ. μέχρι 1 εκατ. ευρώ προς μικρομεσαίες εταιρείες με τζίρο μέχρι 40 εκατ. ευρώ, διαθέτοντας πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.economistas.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text