Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Δευτ, 13/5/2019) τείνει σε νέα χαμηλά 20ημέρου διορθώνοντας τις υπερβολές του πρώτου τετραμήνου του 2019

Ο ΓΔ σήμερα (Δευτ, 13/5/2019) τείνει σε νέα χαμηλά 20ημέρου διορθώνοντας τις υπερβολές του πρώτου τετραμήνου του 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δυσμενώς προς τους longs κινείται και σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει νέα πτώση (-1,20%, στις 726 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μέτριο τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με καθοδικές επιβεβαιώσεις σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια.

Αιτία της συνεχιζόμενης διόρθωσης είναι ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας και η προεκλογική παροχολογία της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ αφού έχει διασπάσει καθοδικά μερικούς κρίσιμου πυθμένες καθώς και τους ΕΚΜΟ30 και ΧΚ20, σήμερα διασπά οριακά καθοδικά το πωλητικό αγκίστρι Β ενδυναμώνοντας την μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση.

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν ο ΓΔ θα κατέλθει μέχρι την ισχυρή στήριξη των 708 μονάδων καθόσον η τρέχουσα τάση δεν είναι ακόμα πλήρως καθοδική αφού η μακροπρόθεσμη τάση, όπως βλέπουμε στην γραμμή του ΑΚΜΟ200, διατηρείται ακόμη ανοδική.

Πάντως, τα πράγματα είναι δύσκολα (επικίνδυνα για επάνοδο στην καθοδική τάση του 2018) και θα ησυχάσουν οι κατέχοντες μετοχές μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει δυνατά και άμεσα ανοδικός και ανακτήσει το μισό της μέχρι τούδε διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 750 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα πάνω από τις 732 μονάδες χάνοντας λιγότερο από το μισό της ανόδου της Παρασκευής, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση κατά 10% από όλες τις μετοχές του ενώ αν κλείσει χειρότερα των 732 μονάδων, θα μειώσει την μετοχική του έκθεση κατά 20%.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή  τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/5 ενώ τρεις μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΙΝΛΟΤ και ΒΙΟ, χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με καμία εμπορεύσιμη μετοχή που να κερδίζει πάνω από +3%.

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης – χαμηλού διμήνου δίνει σήμερα η ΑΛΦΑ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα αγορών.

Αρκετές μετοχές όπως οι, ΒΙΟ, ΓΕΚΤ, ΕΛΛΑΚΤ και ΣΕΝΕΡ τείνουν να διασπάσουν καθοδικά έγκυρα επίπεδα στήριξης ενώ μόνον μια, ο ΣΑΡ, βρίσκεται κοντά στο να διασπάσει ανοδικά έγκυρο επίπεδο αντίστασης.

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα, η σημαντική ΑΛΦΑ και η μικράς σημασίας ΕΥΑΘ.

Διανομές διακρίνουμε σε ΕΤΕ και ΒΙΟ και συσσωρεύσεις σε καμία.

Η ατμομηχανή της ανόδου του πρώτου τετραμήνου 2019, ο τραπεζικός τομέας, σημειώνει εδώ και 2-3 εβδομάδες την πιο έντονη διόρθωση με τον ΔΤΡ να χάνει και πάλι τις 600 μονάδες. Διατηρεί ωστόσο την μεσομακροχρόνια ανοδική τάση την οποία θα χάσει αν κλείσει κάτω από την σημαντική στήριξη των 530 μονάδων (τρέχουσα τιμή 585). Μέχρι τότε έχουμε καιρό και έχουμε ελπίδες να την γλυτώσει).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text