Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Αναβάθμιση για Eurobank και Εθνική στον δείκτη MSCI Greece

Αναβάθμιση για Eurobank και Εθνική στον δείκτη MSCI Greece

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αναβάθμιση για Eurobank και Εθνική στον δείκτη MSCI Greece

Στον δείκτη MSCI Greece αναβαθμίστηκαν, όπως αναμενόταν, οι μετοχές των Eurobank και Εθνικής Τράπεζας, με τις αλλαγές να ισχύουν από τις 28 Μαΐου 2019. Οι δύο τίτλοι αφαιρούνται από τον  MSCI Global Small Cap.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο η MSCI προχώρησε στη διαγραφή των μετοχών των τριών συστημικών τραπεζών, της Τράπεζας Πειραιώς, της Εθνικής και της Eurobank, από τον δείκτη MSCI Standard Ελλάδας καθώς και από τον δείκτη των αναδυόμενων αγορών MSCI EM EMEA. Επίσης, προχώρησε και στον υποβιβασμό τους στον MSCI Small Cap κατά την αναθεώρηση των δεικτών της. H Εurobank αποχώρησε λόγω μείωσης του βάρους του κλάδου στον δείκτη και οι Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα λόγω του επιπέδου της κεφαλαιοποίησής τους.

Σε ό,τι αφορά τις ροές κεφαλαίων που θα φέρουν αυτές οι αλλαγές, η VTB Capital εκτιμά πως η Εθνική Τράπεζα θα δει εισροές ύψους 93 εκατ. δολαρίων, η Eurobank 121 εκατ. δολ., ενώ η Wood εκτιμά πως οι εισροές στην Eurobank από τα παθητικά χαρτοφυλάκια όταν μπει στον Standard δείκτη της MSCI, θα κινηθούν στα 128 εκατ. δολάρια. Τέλος, η JP Morgan εκτιμά πως οι κινήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε εισροές 184 εκατ. δολαρίων για την Eurobank στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών και αναμενόμενες εκροές 43 εκατ. δολ. από τον δείκτη MSCI Small Cap Αναδυόμενων Αγορών μετά και την αφαίρεσή της από αυτόν.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text