Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Euromedica: Διευκρινίσεις για την καθυστέρηση στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων

Euromedica: Διευκρινίσεις για την καθυστέρηση στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Euromedica: Διευκρινίσεις για την καθυστέρηση στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων

Τις αιτίες καθυστέρησης στη δημοσίευση των εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών της καταστάσεων παραθέτει η Euromedica σε ανακοίνωση της σε συνέχεια επιστολής που έλαβε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, "σε συνέχεια της επιστολής που έλαβε η Εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αριθμό πρωτοκόλλου 1584/24.04.2019, καθώς και της ανακοίνωσης της με ημερομηνία 10.08.2018 η Εταιρεία επιθυμεί να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό αναφορικά με το χρόνο δημοσιοποίησης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων.

Με το παρόν ανακοινώνεται εκ νέου στο επενδυτικό κοινό ότι έως σήμερα δεν έχει δημοσιεύσει τις εταιρικές και ενοποιημένες οικονομικές της καταστάσεις για την χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2017 (με καταληκτική ημερομηνία υποχρεωτικής δημοσίευσης την 30.04.2018) και κατ’ επέκταση και τις εταιρικές και ενοποιημένες οικονομικές της καταστάσεις για την περίοδο που έληξε την 30η Ιουνίου 2018 (με καταληκτική ημερομηνία υποχρεωτικής δημοσίευσης την 30.09.2018) και την χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2018 (με καταληκτική

ημερομηνία υποχρεωτικής δημοσίευσης την 30.04.2019).

Οι αιτίες για την εν λόγω καθυστέρηση είναι:

H καθυστέρηση λήψης απαντητικής/επιβεβαιωτικής επιστολής από σημαντικό πιστωτή θυγατρικής εταιρείας που επηρεάζει την ολοκλήρωση κατάρτισης και την εύλογη παρουσίαση των εταιρικών και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Η ελεγκτική εταιρεία τον 07/2018, σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 3 του νέου Ν. 4449/2017, επιφυλάχθηκε για την συνέχιση του ελέγχου και την χορήγηση της έκθεσης ελέγχου για τις οικονομικές σας καταστάσεις της χρήσης 2017 έως την εξόφληση των οφειλόμενων αμοιβών. Την εν λόγω επιφύλαξη γνωστοποίησε και εγγράφως προς την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), η οποία είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για να άρει ύστερα από έγκριση της, την επιφύλαξη τους. Η Εταιρεία έχει καταβάλει ήδη σημαντικό μέρος της οφειλόμενης αμοιβής ενώ έχει συμφωνήσει και υπογράψει σχετική ρύθμιση για την καταβολή του υπολοίπου. Οι καταβολές ωστόσο βάσει της εν λόγω συμφωνίας δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να μην έχει εξοφληθεί πλήρως η αμοιβή ελέγχου και να υφίστανται έως σήμερα οι λόγοι επιφύλαξης για την αποδοχή της εντολής ελέγχου βάσει των διατάξεων του άρθρου 29 παρ. 3 του Ν. 4449/2017. Την προσεχή περίοδο αναμένονται επιπλέον καταβολές προς εξόφληση του υπολοίπου, αναμένοντας αυτές να οδηγήσουν σε έγκριση της ΕΛΤΕ για άρση της ανωτέρω επίφυλαξης βάσει και των οριζόμενων στις διατάξεις του ανωτέρω νόμου.

Η διοίκηση της Εταιρείας, με την δέουσα υπευθυνότητα έγκαιρα θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά με το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών καθώς και με οποιαδήποτε άλλη προνομιακή πληροφορία απαιτηθεί."

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text