Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΑΚΡΙΤΑΣ: Προτεραιότητα για το 2019 οι εξαγωγές στις ΗΠΑ

ΑΚΡΙΤΑΣ: Προτεραιότητα για το 2019 οι εξαγωγές στις ΗΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΚΡΙΤΑΣ: Προτεραιότητα για το 2019 οι εξαγωγές στις ΗΠΑ

Η εισηγμένη εταιρία Ακρίτας, που δραστηριοποιείται στο  κλάδο παραγωγής και εμπορίας τεχνητής ξυλείας, συνεχίζει και φέτος τις  επενδύσεις της σε νέες επιφάνειες, ενώ ταυτόχρονα προχωράει στην εισαγωγή νέων κωδικών στο χαρτοφυλάκιό της.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση με γνώμονα την προώθηση των εξαγωγών στην ανακάμπτουσα αγορά των Η.Π.Α. προχώρησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Fraunhofer WKI σε πιστοποίηση των προϊόντων της κατά CARB California (California Air Resource Board) και σε πιστοποίηση κατά TSCA Title VI (Toxic Substances Control Act) δηλαδή παραγωγής σανίδων χαμηλής έκλυσης φορμαλδεΰδης σύμφωνα με το νέο κανονισμό U.S. EPA (United States Environmental Protection Agency).

Η εταιρεία συνεχίζει να επιδιώκει συστηματικά να εδραιώσει την θέση της σε νέες αγορές που είτε άνοιξε τα τελευταία χρόνια είτε προχωράει σε νέες συνεργασίες για το 2019 και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα και τη σταδιακή ανάκαμψη του κλάδου ακινήτων. Ο άξονας της διαφοροποίησης έναντι του ανταγωνισμού απαιτεί την άμεση προσαρμογή της εμπορικής της στρατηγικής και της εφοδιαστικής της αλυσίδας στις επικρατούσες τάσεις και τη συνεχή ενίσχυση της γκάμας των προϊόντων της.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα αυξήσει τις πιστωτικές γραμμές

Στις 21.09.2018 υπεγράφη το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει α) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ύψους 19,4 εκατ. ευρώ μέσω καταβολής μετρητών και κεφαλαιοποίησης δανειακών υποχρεώσεων και την έκδοση προνομιούχων μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου, με το σύνολο του ποσού να χρησιμοποιείται για τη μείωση του δανεισμού της εταιρίας, β) την αναδιάρθρωση του υπολοίπου του συνόλου του δανεισμού της εταιρίας με βιώσιμους όρους και μακροπρόθεσμο πλάνο αποπληρωμής, που θα περιορίσει το χρηματοοικονομικό της κόστος και δεν θα επιβαρύνει σημαντικά τις ταμειακές της ροές και γ) τη χορήγηση πρόσθετου κεφαλαίου κινήσεως (ανακυκλούμενο όριο χρηματοδότησης) ποσού έως 4 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της λειτουργικής δραστηριότητας της εταιρίας.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text