Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στενεύουν τα περιθώρια για τη Folli Follie

Στενεύουν τα περιθώρια για τη Folli Follie

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στενεύουν τα περιθώρια για τη Folli Follie

Στη δέσμευση ταμειακών διαθεσίμων της Folli Follie που βρήκε στις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών, μετά την απόρριψη χθες της αίτησης ανακοπής που είχε κάνει η κλυδωνιζόμενη επιχείρηση κατά της συντηρητικής κατάσχεσης του ενεργητικού της έως του ποσού του 1,8 εκατ. ευρώ. Ομως, οι 56 ιδιώτες επενδυτές τους οποίους αφορά αυτή η υπόθεση θα χρειαστεί να περιμένουν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου για να μάθουν εάν το δικαστήριο θα τους δικαιώσει, καθώς τότε είναι η συζήτηση της κύριας υπόθεσης. Μέχρι τότε, όμως, ενδέχεται να βρεθούν και επιπλέον στοιχεία του ενεργητικού της Folli Follie.

Ομοίως, το νομικό επιτελείο μπορεί να εφεσιβάλει ενδεχόμενη αρνητική γι’ αυτήν απόφαση. Καθίσταται σαφές έτσι για μία ακόμη φορά πως η υπόθεση αυτή θα χρειαστεί πολλά δικαστήρια και επομένως και χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά της επιχείρησης διαμηνύεται ότι με βάση το επιχειρησιακό της σχέδιο και τις ταμειακές ροές που παράγει δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τής επιχείρησης (sic) από την παραπάνω δέσμευση. Πιθανολογείται από την αγορά πως αυτό που εννοεί η εταιρεία είναι πως οι εισπράξεις της θα υπερβούν το ποσό του 1,8 εκατ. που είναι δεσμευμένο και μάλιστα κατά τόσο που θα είναι ικανές να εξυπηρετούν μισθοδοσία και υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τα Ταμεία. Για πόσον καιρό ακόμα, όμως, αναρωτιούνται όλοι.

Η τρέχουσα δέσμευση των λογαριασμών έρχεται μετά την άλλη δέσμευση, αυτή των ακινήτων της επιχείρησης –αλλά και των τραπεζικών λογαριασμών της οικογενείας των βασικών μετόχων– από την ελληνική Δικαιοσύνη. Σφίγγει έτσι ολοένα και πιο πολύ ο κλοιός γύρω από τον όμιλο και τους ιδρυτές του, ενώ η παρατεινόμενη εκκρεμότητα της δημοσίευσης των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων του 2017 –και βέβαια και του 2018–  εξακολουθεί να αφήνει αναπάντητα σοβαρότατα ερωτήματα.

Χθες, πάντως, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ενωσης Ελλήνων Επενδυτών και δικηγόρο, Γιάννη Κυριακόπουλο, οπότε και η ανακοπή της Folli Follie απερρίφθη, έγινε γνωστό πως στους λογαριασμούς που είχαν δεσμευθεί έχουν επί του παρόντος βρεθεί διαθέσιμα 600.000 ευρώ, «τα οποία και θα αποδοθούν στους δικαιούχους».

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επιδόσεις –της απόφασης συντηρητικής κατάσχεσης που δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου έπειτα από προσφυγή μικρομετόχων της– ενώ ακολούθησαν και άλλες τη Δευτέρα, σε τράπεζες αλλά και άλλους φορείς και οντότητες που κατέχουν στοιχεία του ενεργητικού της Folli Follie.

Πρόκειται για την υπόθεση επί της αιτήσεως συντηρητικής κατασχέσεως που κατατέθηκε στα τέλη του 2018 εκ μέρους 56 μελών της Ενώσεως Ελλήνων Επενδυτών, μετόχων - επενδυτών σε χρηματοπιστωτικά μέσα και παράγωγα προϊόντα της Folli Follie. Με την απόφαση 2419/2019 του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 22 Απριλίου διατάχθηκε η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της F.F., της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του ορκωτού ελεγκτή της για ποσό 1,8 εκατ. ευρώ, καθώς έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα αυτών των 56 επενδυτών. Η απόφαση αναφέρει ότι οι 56 αιτούντες μέλη της Ενωσης διατηρούν χρηματική απαίτηση που χρήζει διασφάλισης ύψους 1,8 εκατ. ευρώ από την αδικοπραξία που τελέστηκε εις βάρος τους, τα δε ποσά αφορούν αξίες από μόλις 2.300 ευρώ έως και 250.000 ευρώ από αγορά μετόχων ή ομολόγων ή και παραγώγων.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text