Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Creta Farms: Εδώ και 8 μήνες ψάχνουν τα 11,6 εκατ. ευρώ

Creta Farms: Εδώ και 8 μήνες ψάχνουν τα 11,6 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Creta Farms: Εδώ και 8 μήνες ψάχνουν τα 11,6 εκατ. ευρώ

Τουλάχιστον εδώ και 8 μήνες, ήτοι από τον περασμένο Αύγουστο, έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για τα 11,6 εκατ ευρώ στην Creta Farms που υποστηρίζει ότι έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, ποσό το οποίο δεν αναγνωρίζεται στις λογιστικές καταστάσεις.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ξεκίνησε η ενδοοικογειακή κόντρα στην αλλαντοβιομηχανία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει μπαράζ αλλαγών στην διοίκηση της εταιρείας, με παραιτήσεις οικονομικών διευθυντών αλλά και αλλαγές προσώπων στην Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας.

Ειδικότερα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα, στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου ανακοινώνεται η λύση της συνεργασίας με τον οικονομικό διευθυντή, ενώ λίγες μέρες αργότερα ανακοινώνεται η εκλογή του Κ. Λουρόπουλου ως νέου ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους με θητεία έως τις 22 Ιουνίου 2021 σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Αν. Μερίκα. Ο ίδιος εκλέγεται και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου. Στις 13 Δεκεμβρίου ανακοινώνεται ο ορισμός της Ελένης Χαλιώτη ως οικονομικής διευθύντριας και του Ν. Τσομάκου ως εσωτερικού ελεγκτή.

Την επομένη ανακοινώνεται ότι ο Κ. Λουρόπουλος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και αντικαθίσταται από τον Χρ. Τσάλλη. Στις 24 Ιανουαρίου 2019 και ενώ είναι σε εξέλιξη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας δημοσιεύεται πρόσκληση για έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Creta Farm. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την ανάκληση των μελών του διοικητικού συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι η θητεία τους έληγε τον Ιούνιο του 2021, καθώς και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου.

Τελικά σε εκείνη την έκτακτη γενική συνέλευση (σ.σ πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου) αντικαταστάθηκε η Ελένη Δομαζάκη (η μητέρα των αδερφών Δομαζάκη), η οποία συμμετείχε τόσο στο διοικητικό συμβούλιο όσο και στην Επιτροπή Ελέγχου της εταοιρείας.

Μετά από τις αλλαγές αυτές και υπό την πίεση των τραπεζών η αύξηση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ ολοκληρώνεται επιτυχώς και ακολουθεί μάλιστα και η κοινή ανακοίνωση των δύο αδερφών - βασικών μετόχων που σπεύδουν να διαψεύσουν τα σενάρια περί εκρηκτικών σχέσεων, κάνοντας λόγο για παραπλανητικά δημοσιεύματα.

Ομως παρά την φαινομενική ηρεμία, η κατάσταση στο εσωτερικό του Ομίλου παραμένει εκρηκτική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα σε αυτούς του 8 μήνες έγιναν επαφές με κάποιους επενδυτές, όμως, τόσο ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης όσο και ο Εμμανουήλ Δομαζάκης αρνήθηκαν να πουλήσουν.

Μετά την μη κατάληξη των συζητήσεων με τους υποψήφιους επενδυτές και ενόψει της δημοσίευσης των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων, η KPMG ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη να στείλει την επιστολή (η οποία περιλήφθηκε στις παρατηρήσεις των ορκωτών) ότι είχε χρηματοδοτήσει την εταιρία με κεφάλαια ύψους 11,6 εκ. κατά τα έτη 2005 – 2006, ποσό το οποίο δεν αποτυπώνεται στις λογιστικές καταστάσεις και ότι αναμένεται να ξεκινήσει έλεγχος από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη από τον διεθνή ελεγκτικό οίκο, καθώς δεν έχει περάσει πολύ καιρός από το σκάνδαλο της Folli Follie και τις ευθύνες που έχουν προκύψει για τους ορκωτούς που υπέγραφαν τις λογιστικές της καταστάσεις, αποκρύπτοντας την πραγματική χρηματοοικονομική της θέση.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν ραγδαίες. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έθεσε την μετοχή της Creta Farms σε αναστολή διαπραγμάτευσης, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 6 Μαϊου, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης παύθηκε από τη θέση του Αντιπροέδρου του Ομίλου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, παραμένοντας ως απλό μέλος του διοικητικού Συμβουλίου, ενώ τη θέση του ανέλαβε το μέχρι πρότινος μέλος του Δ.Σ. Πέτρος Παπαδάκης.

Ο κ. Κ. Δομαζάκης κάνει λόγο για παράνομη κίνηση και πραξικόπημα εναντίον του, ενώ έχει προαναγγείλει την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης αποπομπής του.

Πηγή: www.economistas.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text