Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ υποχωρεί σήμερα, Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, σε νέα χαμηλά 40ημέρου στη περιοχή των 720 μονάδων

Ο ΓΔ υποχωρεί σήμερα, Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, σε νέα χαμηλά 40ημέρου στη περιοχή των 720 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δυσμενής για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει πτώση -1,ε0% (στις 720 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μέτριους τζίρους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης αρνητικές εξελίξεις στους ευρωπαικούς δείκτες που και αυτοί σημειώνουν σήμερα μεγάλες πτώσεις υποχωρώντας προς τα χαμηλά 40 ημερών.

Στο γράφημα φαίνεται καθαρά η μεσοβραχυχρόνια καθοδική τάση του ΓΔ με τους συνεχόμενους κατερχόμενους τοπικούς πυθμένες και κορυφές η οποία θα επεκταθεί σε μεσομακροπρόθεσμη αν συνεχισθεί η υποχώρηση προς τα επίπεδα των 700±10 μονάδων.

Εως τότε, διατηρούμε κάποιες ελπίδες συγκράτησης της πτώσης αλλά δεν προχωράμε σε αγορές αν δεν επανέλθει πρώτα ο ΓΔ πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και πάνω από τον μέσον άξονα του μηνιαίου του εύρους ο οποίος συνεχώς κυλά προς τα κάτω ευρισκόμενος σήμερα στις 746 μονάδες.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετρητά και 1/3 με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι επόμενες περιορισμένες και τελευταίες πωλήσεις μας θα γίνουν μόνον αν ο ΓΔ σχηματίσει μια έγκυρη στήριξη και την σπάσει καθοδικά.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το ¼ ενώ 4 μετοχές, οι ΕΕΕ, ΕΤΕ, ΙΝΤΚΑ και ΟΤΟΕΛ, χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΔΕΗ, που κερδίζει περισσότερο του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Δεν θεωρούμε την ΔΕΗ διότι η μεγάλη σημερινή της άνοδος +4% συνοδεύεται από μικρούς σχετικά τζίρους και η διαγραμματική της θέση βρίσκεται σε καθαρά bearish περιοχή, κοντά στα χαμηλά εξαμήνου. Αντίθετα, μας εντυπωσιάζει αρνητικά η ΕΕΕ που ενώ την Παρασκευή πέτυχε νέα υψηλά έτους, σήμερα, λόγω της δημοσιευθείσας επικείμενης αναδιάρθρωσης των δεικτών της Morgan Stanley δέχεται βαριές διανομές -5,50% με 116 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής χωρίς όμως να διασπά κάποιες αξιόλογες στηρίξεις.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου, αντίθετα νέα χαμηλά σημειώνουν οι, ΕΧΑΕ, ΙΝΤΚΑ, ΑΝΕΜΟΣ, ΠΛΑΘ, ΑΛΦΑ και ΕΛΛΑΚΤ. O λόγος 0/6 δείχνει ότι η καθοδική τάση είναι ενεργή με ορμή προς τα κάτω.

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης δίνει σήμερα η ΑΛΦΑ.

Διανομές διακρίνουμε σήμερα μόνον σε ΕΕΕ και συσσωρεύσεις μόνον σε ΣΕΝΕΡ.

Ο ΔΤΡ ξανά βρίσκεται σήμερα κάτω από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων, στις 690, και αν σπάσει καθοδικά τις 580, θα δείξει ανάπτυξη μεσοπρόθεσμης καθοδικής τάσης.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text