Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | ΟΟΣΑ: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για ΗΠΑ, ευρωζώνη, Ηνωμένο Βασίλειο

ΟΟΣΑ: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για ΗΠΑ, ευρωζώνη, Ηνωμένο Βασίλειο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΟΣΑ: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για ΗΠΑ, ευρωζώνη, Ηνωμένο Βασίλειο

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των μεγάλων εμπορικών εταίρων τους, έχουν αποδυναμώσει τις επιχειρηματικές επενδύσεις ανά τον κόσμο, απειλώντας να παρεμποδίσουν τους μελλοντικούς καθώς και τους τρέχοντες ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Ο ΟΟΣΑ τόνισε πως σειρά εμπορικών διαφωνιών μεταξύ των ΗΠΑ και των εμπορικών τους εταίρων που έχουν βιώσει την επιβολή δασμών σε μια διευρυμένη γκάμα αγαθών, είναι "υπεύθυνη" για την επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη από το 2017.

Προειδοποίησε ότι η αβεβαιότητα για την έκταση και τη διάρκεια των εμπορικών διαφωνιών, συγκρατεί τις επιχειρηματικές επενδύσεις και πλήττει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

Ο ΟΟΣα εκτιμά ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα αναπτυχθούν παγκοσμίως κατά μέσο όρο 1,75% φέτος και στο επόμενο έτος, χαμηλότερα από το 3,5% του 2017 και το 2018.

Δήλωσε ότι οι χαμηλότερες δαπάνες σε εργαλεία και εξοπλισμό, συμβάλλουν στην επιβράδυνση των εμπορικών ροών, οι οποίες αναμένονται αμετάβλητες στους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Στην τριμηνιαία του έκθεση, ο ΟΟΣΑ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία φέτος, στο 3,2% από το 3,3% προηγουμένως.

Αυτό θα σηματοδοτήσει μια επιβράδυνση από την ανάπτυξη 3,5% το 2018 και από την ανάπτυξη του 3,7% το 2017.

Στις τελευταίες του εκτιμήσεις ο ΟΟΣΑ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ, της ευρωζώνης και του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και ελάχιστα, και διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Κίνας, ενώ ελαφρώς υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την Ιαπωνία.

Για τις ΗΠΑ αναμένει τώρα οικονομική ανάπτυξη 2,8% φέτος και 2,3% στο επόμενο έτος, υψηλότερα από το 2,6% και το 2,2% αντιστοίχως.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text