Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | UBS, Deutsche Bank: Το story της Coca Cola HBC παραμένει ισχυρό, σύσταση Buy

UBS, Deutsche Bank: Το story της Coca Cola HBC παραμένει ισχυρό, σύσταση Buy

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
UBS, Deutsche Bank: Το story της Coca Cola HBC παραμένει ισχυρό, σύσταση Buy

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Μπορεί η είδηση ότι η Coca Cola HBC "έχασε" την πιθανότητα να αποκτήσει την Coca-Cola Beverages Africa (CCBA), να προκάλεσε ισχυρές πιέσεις της μετοχής της στο Χ.Α χθες, με τις απώλειες να φτάνουν το 8%, μετά την απόφαση της αμερικάνικης Coca Cola να διατηρήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στην αφρικανική εταιρεία εμφιάλωσης αναψυκτικών και να βάλει τέλος στα σενάρια του refranchise, ωστόσο οι αναλυτές επιμένουν πως το story του ελληνικού Ομίλου παραμένει ισχυρό και δίνουν σύσταση Buy για την μετοχή της.

Όπως επισημαίνει η UBS, εδώ και τρία χρόνια η Coca Cola ΗΒC είχε εκφράσει δυνητικό ενδιαφέρον για την CCBA την οποία πούλησε η ΑΒΙ στην αμερικάνικη Coca Cola το 2017 για 3,2 δισ. δολάρια. Ωστόσο χθες ανακοινώθηκε ότι σκοπεύει να διατηρήσει την CCBA. Αν και η πώληση της CCBA παραμένει πιθανή (όπως έγινε τελικά και στη Γερμανία) ωστόσο είναι απίθανο να συμβεί στο βραχυπρόθεσμο διάστημα . Κατά την άποψη της UBS, η αμερικάνικη εταιρεία και ο ελληνικός όμιλος δεν τα βρήκαν στην τιμή και/η στην δυνητική ανακατανομή των περιοχών.

Στα τέλη του 2018 η CCH είχε 712 εκατ. ευρώ ρευστότητας και άντλησε στις 14 Μαΐου μέσω της έκδοσης ομολόγου 1,3 δισ. ευρώ από τα οποία τα 237 εκατ. ευρώ οδηγήθηκαν στην αποπληρωμή χρέους. Αυτό κατά την UBS ήταν ένα σημάδι ότι η ελληνική εταιρεία ήταν κοντά στην αγορά της CCBA. Όπως εκτιμά, η CCH μπορούσε να έχει πάνω από 2 δισ. ευρώ κεφάλαια να διαθέσει. Τώρα που δεν απέκτησε την CCBA η UBS εκτιμά πως η εταιρεία θα προχωρήσει σε άλλες εξαγορές τις οποίες εξετάζει.

Σύμφωνα με την UBS το επενδυτικό story της Coca Cola ΗΒC παραμένει ισχυρό και έτσι δίνει σύσταση Buy για τη μετοχή της. Η ίδια δεν είχε αποτιμήσει στις εκτιμήσεις της την απόκτηση της CCBA. Όπως σημειώνει, ο ελληνικός όμιλος μπορεί να σημειώσει πολύ καλή οργανική ανάπτυξη και έσοδα. Για το β’ τρίμηνο αναμένει ότι η οργανική ανάπτυξη θα κυμανθεί στο 4,8% με ώθηση από την περίοδο του Πάσχα. Ο επόμενος καταλύτης για την εταιρεία είναι η 3η Ιουνίου όπου η διοίκηση αναμένεται να επαναλάβει το ενδιαφέρον της για νέες ευκαιρίες εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Και η Deutsche Bank από την πλευρά της παραμένει θετική για την Coca Cola HBC και δίνει σύσταση Buy για τη μετοχή της. Όπως τονίζει, οι πιέσεις που ασκήθηκαν στη μετοχή της χθες ήταν υπερβολικές κατά την άποψή της και οι λόγοι είναι οι εξής: α) η ελκυστικότητα του επενδυτικού story της εταιρείας εν αναμονή και της Capital Markets Day τον Ιούνιο όπου η διοίκηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της, β) μια συμφωνία για την CCBA φαινόταν απίθανη για τους επόμενους 6-12 μήνες έτσι και αλλιώς, δεδομένης της πρόσφατης ανακοίνωσης διανομής ειδικού μερίσματος, (3) τα νέα δεν αποκλείουν το refranchising της CCBA από τον ελληνικό όμιλο κάποια στιγμή στο μέλλον (είναι και παραμένει δεσμευμένη σε ένα μοντέλο franchise). Όπως τονίζει η γερμανική τράπεζα, "πιστεύουμε ότι η αντίδραση της μετοχής της χθες στο ταμπλό ήταν υπερβολική και αυτή η διόρθωση αποτελεί πλέον αγοραστική ευκαιρία".

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text