Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σε δεύτερη μέρα ανοδικής αντίδρασης προσπαθεί σήμερα (Τετ, 22/5/2019) να διασπάσει ανοδικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 740 μονάδων

Ο ΓΔ σε δεύτερη μέρα ανοδικής αντίδρασης προσπαθεί σήμερα (Τετ, 22/5/2019) να διασπάσει ανοδικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 740 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση καθότι προ 4ώρου ο ΓΔ είχε διασπάσει δυναμικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 740 μονάδων φθάνοντας έως τις 744 μονάδες, αλλά αυτή τη στιγμή (4.20 μμ) έχει υποχωρήσει άσχημα στις 736 μονάδες (+0,43%). Ο συνολικός τζίρος είναι μεγάλος (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο με τον μισό να έχει γίνει από την ΕΥΡΩΒ), ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες δείχνουν ανάλογη συμπεριφορά, δυνατό άνοιγμα και μεγάλη υποχώρηση στη συνέχεια κάτω από πλευρική μεσοπρόθεσμη τάση.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ακόμα κι αν ο ΓΔ καταφέρει να κλείσει πάνω από τον ΕΚΜΟ30, για να επαναφέρει την ανοδική του εικόνα θα πρέπει να ανακτήσει το μισό της μεγάλης -8% διόρθωσης του πρώτου 15νθημέρου Μαίου κλείνοντας πάνω από τις 748 μονάδες, ή να το στρογγυλέψουμε, πάνω από τις 750 μονάδες.

Όσο ο ΓΔ δεν θα μπορεί να φτάσει τις 750 μονάδες, εμείς θα διατηρούμε επιφυλακτική στάση και μεγάλο τμήμα του χαρτοφυλακίου μας σε μετρητά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετρητά και 1/3 με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 6/10 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά τα 4/10 ενώ μόνον δύο μετοχές, οι συγγενείς ΕΛΛΑΚΤ και ΑΝΕΜΟΣ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Η ΕΥΡΩΒ τραβά την προσοχή μας διότι προσπαθεί να διασπάσει τον στροφέα – υψηλό 3μήνου των 0,76 ευρώ με ικανοποιητική άνοδο +1,92% και τεράστιο τζίρρο 40 εκατ μέχρις στιγμής (πάνω από τον μισό συνολικό σημερινό τζίρο) με τρέχουσα τιμή 0,768.

Καμία μετοχή, εξόν από την ΕΥΡΩΒ, δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή στήριξης.

Κοντά στο να δώσουν τέτοια σήματα αγορών είναι οι ΣΑΡ και ΑΒΑΞ και τέτοια σήματα πωλήσεων η ΔΕΗ.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνει σήμερα η ΕΥΡΩΒ και νέα χαμηλά τριμήνου η ΜΟΗ.

Μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα μόνον η ΕΥΡΩΒ, γενικά αυτή η μετοχή μονοπωλεί το σημερινό ενδιαφέρον της αγοράς.

Οι τράπεζες συνεχίζουν να είναι οι leaders του 2019. Ο ΔΤΡ κρατά γερά τις 600 μονάδες (σήμερα στις 622) και την εκπληκτική τετράμηνη άνοδο. Οι ξένοι επενδυτές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες παρά τα άθλια λογιστικά τους αποτελέσματα 2018.

Υπερπωλημένες μετοχές. Ο ΓΔ δεν έχει ανακτήσει ούτε το 1/3 της διόρθωσης πρώτου 15νθημέρου Μαίου, και αρκετές μετοχές βρίσκονται ακόμη σε υπερπωλημένη κατάσταση έχοντας χάσει περισσότερο του -15% από το υψηλό Απριλίου και είναι με χθεσινό κλείσιμο οι μη τραπεζικές, ΙΝΛΟΤ -35%, ΙΝΤΚΑ -32%, ΠΛΑΘ -22%, ΔΕΗ -24%, ΒΙΟ -16%, ΑΝΕΜ , ΕΛΛΑΚΤ, ΦΡΛΚ -15%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text