Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ λυγίζει σήμερα, Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, προς τα χαμηλά 40ημέρου της περιοχής των 720 μονάδων

O ΓΔ λυγίζει σήμερα, Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, προς τα χαμηλά 40ημέρου της περιοχής των 720 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Η προχθεσινή ισχυρότατη ανοδική αντίδραση +2,22% του ΓΔ τείνει να αποδειχθεί  αποτυχημένη. Μετά την χθεσινή μικρή πτώση σήμερα η κατάσταση χειροτερεύει με πτώση -1,25% (στις 722 μονάδες, στις 3.45 μμ) με μέτριο τζίρο (55 εκατ αν αφαιρέσουμε τα 390 εκατ των πακέτων της ΠΑΝΓΑΙΑΣ-ΕΤΕ) και με επίσης μεγάλες πτώσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες που και αυτοί οδεύουν προς χαμηλά 40ημέρου.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να κινείται προς το παρόν μέσα στο 15νθήμερο οριζόντιο κανάλι των 735-715 μονάδων το οποίο επειδή βρίσκεται στα πόδια της Απριλιάτικης αναπήδησης, είναι πιο πιθανό να ξεσπάσει καθοδικά προς το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων ή και χαμηλότερα.

Η απαισιόδοξη υπόθεσή μας θα διαψευσθεί μόνον αν ο ΓΔ πάρει απότομα δύναμη και ξεπεράσει τον μέσον άξονα των 750 μονάδων του 40ήμερου εύρους του.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 750 μονάδων, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 1/3 με μετοχές και 2/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/5 ενώ 5 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΑΒΑΞ και ΠΛΑΘ, χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει περισσότερο του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει ανοδικά. Αντίθετα, διακρίνουμε δυο fails, πρώτον, την ΙΝΛΟΤ (-6%) που βυθίζεται με μεγάλο όγκο σχεδόν 1 εκατ τεμαχίων σε νέο χαμηλό έτους, και δεύτερον την ΕΥΡΩΒ (-5,50% με 12 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμής) που απογοητεύει τους αγοραστές του εκπληκτικού προχθεσινού limit up.

Μετά την σχετικά βαθιά -8% πρόσφατη διόρθωση του ΓΔ λίγες είναι οι μη-τραπεζικές μετοχές με ενδιαφέροντα ανοδικά γραφήματα, πρώτον ο ΣΑΡ που εξακολουθεί να συσσωρεύεται συστηματικά σε μακρόσυρτο στενό εύρος και δεύτερον 4 μετοχές, οι ΚΟΥΕΣ, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΡΟΦ και ΟΛΠ, που διατηρούν μεγάλο μέρος από τα ισχυρότατα ράλι του τελευταίου 5μήνου.

Ο ΔΤΡ χάνει αυτή τη στιγμή τις 600 μονάδες. Θα έχει διαγραμματικό πρόβλημα αν χάσει το χαμηλό 40ημέρου των 580 μονάδων (τρέχουσα τιμή 593).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text