Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κόλπο εξόδου με μετατροπή των προνομιούχων μετοχών εξετάζει η Τιτάν

Κόλπο εξόδου με μετατροπή των προνομιούχων μετοχών εξετάζει η Τιτάν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κόλπο εξόδου με μετατροπή των προνομιούχων μετοχών εξετάζει η Τιτάν

Τα νομικά ζητήματα που εγείρονται, η περίεργη συμπεριφορά των μετοχών και η αδράνεια των αχών

Περίεργα φαινόμενα συμβαίνουν στην Τιτάν όπου ανακοινώθηκε νέα δημόσια πρόταση μετά την αποτυχία της προηγούμενης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προκειμένου η εταιρία να επιχειρήσει να βγει από το ΧΑ έχει δρομολογήσει τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές.

Με τον τρόπο αυτό θα έχει μόνο κοινές μετοχές αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια πρόταση που έχει γνωστοποιηθεί και εγείρει ερωτήματα καταχρηστικών πρακτικών.

Ενδεικτικό πάντως της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι το γεγονός ότι έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι όροι της δημόσιας πρότασης έως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία έγκριση από τις εποπτικές αρχές και παραμένει άγνωστο το χρονοδιάγραμμα που θα τρέξει η διαδικασία. Φυσικά ένα ερώτημα είναι τι ακριβώς κάνουν οι εποπτικές αρχές που οφείλουν να παρακολουθούν τη διαδικασία. Και αυτό γιατί είναι περίεργη τουλάχιστον η συμπεριφορά των μετοχών της εταιρίας με την κοινή μετοχή να κλείνει την περασμένη Παρασκευή στα 17,26 ευρώ και την προνομιούχο στα 17,5 ευρώ.

Και είναι περίεργη αν αναλογιστεί ότι η αποτίμηση της κοινής μετοχής για τους σκοπούς της δημόσιας πρότασης είναι 19,64 ευρώ και της προνομιούχου 18,98 ευρώ ενώ η Grant Thornton είχε αποτιμήσει την κοινή μετοχή στα 19,43 ευρώ και την προνομιούχο στα 17,52 ευρώ ενώ υποτίθεται πως αν αγοράσει κάποιος και πετύχει η δημόσια πρόταση με συγκέντρωση άνω του 90% θα αποκομίσει σημαντικό κέρδος από την υποχρεωτική εξαγορά.  Υπενθυμίζεται δε ότι στην αποτυχημένη προηγούμενη δημόσια πρόταση συγκεντρώθηκε το 87% των κοινών και το 92% των προνομιούχων μετοχών γεγονός που κατέστησε την πρόταση μη αποτελεσματική καθώς απαιτείτο η συγκέντρωση άνω του 90% και στις δύο κατηγορίες μετοχών.

Όμως με την μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές παρακάμπτεται μια αποτυχημένη σε επίπεδο squeeze out δημόσια πρόταση γεγονός που δημιουργεί νομικά ζητήματα με τους νομικούς της Τιτάν να αναζητούν διέξοδο να τα ξεπεράσουν προκειμένου να μην μπλέξουν σε περιπέτειες από επενδυτές που έχουν αντίθετη άποψη και αναμένεται να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text