Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Τρίτη, 28 Μαΐου 2019) ανοδικά τον μεσοπρόθεσμο σηματοδότη αγορών ΥΚ20 των 778 μονάδων

Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Τρίτη, 28 Μαΐου 2019) ανοδικά τον μεσοπρόθεσμο σηματοδότη αγορών ΥΚ20 των 778 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετικότατη θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση για δυο λόγους, πρώτον, ο ΓΔ αντί να διορθώσει όπως θα ήταν λογικό μετά από την πολύ μεγάλη χθεσινή άνοδο, έχει τις δυνάμεις να συνεχίσει την ανάβαση προς τις 800 μονάδες και, δεύτερον, ο ίδιος δείκτης δέχεται σήμερα σήματα αγορών από το σύστημα του εβδομαδιαίου κανόνα διασπώντας ανοδικά του κυλιόμενο υψηλό κλείσιμο των 20 ημερών, των 778 μονάδων (τρέχουσα τιμή 785, +1,10%).

Ωστόσο, το σημερινό σήμα αγορών δείχνει αυτή τη στιγμή ότι δεν διαθέτει ικανοποιητικές επιβεβαιώσεις καθόσον δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο ΓΔ θα κλείσει ιδιαίτερα δυνατά, άνω του +1,50% και ούτε είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσει το φίλτρο όγκων το οποίο απαιτεί από τους σημερινούς όγκους να ξεπεράσουν τον μέσον όγκο των δυο προηγηθεισών συνεδριάσεων δηλαδή τα 112 εκατ ευρώ. Και τρίτος αρνητικό παράγοντας είναι η δυσμενής εικόνα των ξένων δεικτών οι οποίοι κατά μέσον όρο κινούνται αδύναμα κοντά στα χαμηλά διμήνου.

Εμείς θα αναγκασθούμε να ακολουθήσουμε το σημερινό σήμα αγορών στο ΓΔ ως εξής :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει με άνοδο άνω του +1,50% και με τζίρο άνω των 112 εκατ (αυτή τη στιγμή, 3.50 , κερδίζει +1,30% με τζίρο 90 εκατ) το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 65% σε 85% , αν όχι, θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση σε 75-80%. Δεν πραγματοποιούμε πλήρη long είσοδο καθόσον οι ξένοι δείκτες είναι αρνητικοί.

Χθες το ΤΧ ανέβασε την μετοχική του έκθεση από 35% σε 65% αγοράζοντας, 2000 ΜΥΤΙΛ, 300 ΜΠΕΛΑ, 6000 ΣΕΝΕΡ, 1000 ΚΡΙ και 500 ΕΛΛ. Εξ αυτών, οι ΜΠΕΛΑ και ΣΕΝΕΡ κινούνται σήμερα διορθωτικά.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το ¼ αρνητικό ενώ 5 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ, ΕΥΡΩΒ, ΣΑΡ και ΑΛΦΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΕΥΡΩΒ που δίνει σήμα αγορών (η μοναδική σήμερα μαζί με τον ΣΑΡ) με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης εδραζόμενης σε 3-4 ισουψείς κορυφές με πλήρεις επιβεβαιώσεις όγκων και ανόδου τιμής.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων δίνουν σήμερα οι ΕΥΡΩΒ και ΣΑΡ και αντίστροφα σήματα πωλήσεων καμία.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΑΔΜΗΕ, ΜΙΓ και ΜΥΤΙΛ, ενώ καμία δεν τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΕΥΡΩΒ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΠΕΙΡ, ΚΟΥΕΣ, ΚΡΙ και ΣΑΡ. Ο αριθμός 7 δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος και το σημερινό νέο υψηλό έτους οφείλεται κυρίως στο ράλι των τραπεζικών μετοχών.

Πράγματι, ο δείκτης τραπεζών κοντεύει αυτή τη στιγμή παρά 4 μονάδες να φτάσει και στο στρογγυλό νούμερο των 700 μονάδων από τις 360 των μέσων Γενάρη (σχεδόν διπλασιασμός μέσα σε ένα τετράμηνο).

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σήμερα σε ΕΥΡΩΒ, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ και ΟΠΑΠ ενώ δείχνουν αυτή τη στιγμή σαν διανομές οι μεγάλοι αρνητικοί όγκοι σε ΕΛΧΑ και ΕΕΕ.

Υποψήφιες μετοχές για αγορά έχουμε σήμερα τις, ΕΥΡΩΒ, ΜΥΤΙΛ και ΣΑΡ.

 

Ο ΓΔ δεν είναι για εμάς υπεραγορασμένος, γιατί προς τούτο θα έπρεπε (σύμφωνα με στατιστικές μας έρευνες) να απείχε άνω του +13% από το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών και αυτός απέχει τώρα 9,8%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text