Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Εάν επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο της UBS οι τραπεζικές μετοχές έχουν ακόμη 70% ανοδικά περιθώρια έως το τέλος 2019

Εάν επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο της UBS οι τραπεζικές μετοχές έχουν ακόμη 70% ανοδικά περιθώρια έως το τέλος 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εάν επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο της UBS οι τραπεζικές μετοχές έχουν ακόμη 70% ανοδικά περιθώρια έως το τέλος 2019

Υπό μια έννοια το έσχατο ράλι στις τράπεζες έχει μια βάση κυρίως ως απόρροια εκτόνωσης μιας μακροχρόνιας πίεσης και ενός καλύτερου πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος.

Η ελβετική UBS σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση της είχε παρουσιάσει τρεις εκδοχές για το βασικό, το αρνητικό και το θετικό σενάριο των ελληνικών τραπεζικών μετοχών.

Στην ανάλυση αυτή παρουσίαζε την μεθοδολογία με βάση την οποία προέκυπταν οι τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες.

Μόνο η Alpha bank και η Eurobank υπολείπονται του βασικού σεναρίου ενώ Εθνική και Πειραιώς κινούνται έως και 76% πάνω από την βασική τιμή στόχο.

Η χρηματιστηριακή αγορά με επίκεντρο τις τράπεζες έχει πάρει φόρα φθάνοντας στις 800 μονάδες προεξοφλώντας τα θετικά μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση της ΝΔ για οικονομία και τράπεζες.

Η UBS ωστόσο ανέφερε ότι εάν ορισμένες βασικές παροχές των τραπεζών επιτευχθούν, ανακάμψει η κερδοφορία και τα σχέδια για εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs υλοποιηθούν επιτυχώς θα μπορούσαμε να δούμε έως το τέλος του 2019 τις ελληνικές τράπεζες στις εξής τιμές

Eurobank 1,33 ευρώ

Εθνική 3,30 ευρώ

Πειραιώς 3,44 ευρώ

Alpha bank 2,66 ευρώ

Οι τραπεζικές μετοχές έχουν σημειώσει ένα ράλι ποντάροντας στις προσδοκίες για την νέα κυβέρνηση της ΝΔ που θα προκύψει στις 7 Ιουλίου αλλά και στα σχέδια της Eurobank και Πειραιώς για εμπροσθοβαρείς λύσεις στα NPEs.

Η Πειραιώς θα ανακοινώσει άμεσα το deal με την Intrum.

Παρ΄ όλα αυτά οι τιμές στόχοι της UBS στο άκρως αισιόδοξο σενάριο τελούν υπό πολλές αιρέσεις και χρήζουν προσοχής.

Ακόμη και εάν η κυβέρνηση της ΝΔ καταφέρει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον χρηματιστηριακής και επενδυτικής ευφορίας οι τιμές στόχοι των ελληνικών τραπεζών προεξοφλούν κερδοφορία που δεν θα επιτευχθεί και οι τιμές προς λογιστική αξία θα έχουν επίσης αυξηθεί έως και διπλασιαστεί από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η μεγάλη αγωνία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς να προεξοφλήσει με ταχύτητα την επερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να δημιουργήσει ξαφνικά φούσκες στις αποτιμήσεις.

Υπό μια έννοια το έσχατο ράλι στις τράπεζες έχει μια βάση κυρίως ως απόρροια εκτόνωσης μιας μακροχρόνιας πίεσης και ενός καλύτερου πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος.

Όμως θα πρέπει να αποτιμηθεί και μια άλλη παράμετρος πόσο κερδοφόρα θα είναι τα deals των τραπεζών για τα NPEs και πόσο υλοποιήσιμοι είναι οι στόχοι που θα τεθούν από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ που ομολογουμένως θα ξεκινήσει με μεγάλες προσδοκίες…

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text