Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τετ, 29/5/2019, να αντισταθεί έναντι των πωλητικών πιέσεων που κατακλύζουν τα διεθνή χρηματιστήρια

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τετ, 29/5/2019, να αντισταθεί έναντι των πωλητικών πιέσεων που κατακλύζουν τα διεθνή χρηματιστήρια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Αξιοθαύμαστη αντοχή δείχνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή, 4.20 μμ,  μέτρια πτώση -0,83% με κηροπήγιο τύπου ντότζι-διάττοντα (καθώς το τρέχον ισούται με το άνοιγμα των 787 μονάδων) ενώ, αντίθετα, οι ευρωπαϊκοί δείκτες καταρρέουν με μεγάλες πτώσεις κατά μέσον όρο -1,50% σε νέα χαμηλά διμήνου.

Θα θεωρούμε τον ΓΔ πολύ δυνατό-ανθεκτικό σε πιέσεις όσο αυτός θα κινείται πάνω από το άνοιγμα του σημαντικού τεράστιου χάσματος της Δευτέρας, 27/5, δηλαδή όσο θα κινείται πάνω από τις 787 μονάδες (-0,90% από το χθεσινό κλείσιμο).

 

Ώστε, όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 755 μονάδες, ή να το στρογγυλέψουμε, πάνω από τις 750 μονάδες, η τάση θα είναι ανοδική και εμείς θα αρνούμαστε να ρευστοποιούμε τις μετοχές μας. Εάν μάλιστα ξεπερασθεί η παρούσα διόρθωση με τον ΓΔ να ανέρχεται σε νέα υψηλά, τότε θα αυξήσουμε τις τρέχουσες μετοχικές μας θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα ¾ με μετοχές και ¼ με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Με το χθεσινό σήμα αγορών του στροφέα – ΥΚ20 εμείς δεν εισήλθαμε πλήρως 100% παρά μόνον σε τελικό ποσοστό 75% καθόσον οι ξένες αγορές βρίσκονται σε καθοδική τάση. Εάν η σημερινή διόρθωση δεν θα επιδεινωθεί σοβαρά , εμείς θα ενισχύσουμε τις θέσεις μας στο πρώτο ανοδικό γύρισμα του ΓΔ και ύστερα στο νέο υψηλό άνω του χθεσινού των 794 μονάδων.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/5 ενώ 8 μετοχές, οι ΟΛΠ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ, ΟΤΟΕΛ. ΕΛΛΑΚΤ, ΓΕΚΤ και ΕΥΔΑΠ, χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΜΟΗ και ΙΝΛΟΤ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι αναμφίβολα η ΜΟΗ που λόγω των εξαιρετικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου 2019 που δημοσίευσε χθες, σήμερα σημειώνει μεγάλη άνοδο +6,40% με μεγάλο όγκο 300 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής μετατρέποντας την καθοδική της τάση σε πλευρική και αποτρέποντας, λόγω μεγάλου βάρους της μετοχής στον ΓΔ, την κατάρρευση του τελευταίου.

Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι οι μεγάλες πιέσεις στις μετοχές που σημείωσαν κατά το τελευταίο διήμερο ή από αρχές έτους, πολύ μεγάλες ανόδους όπως στις, ΟΛΠ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΛΑΚΤ κα.

Ανθεκτικές μετοχές με σημερινές πτώσεις μικρότερες του -0,70% ή και με μικρές ανόδους δείχνουν να είναι οι, ΛΑΜΔΑ, ΕΥΡΩΒ, ΕΕΕ, ΑΛΦΑ, ΣΕΝΕΡ, ΚΟΥΕΣ και ΟΤΕ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον μια μετοχή, η ΚΟΥΕΣ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΜΟΗ και διανομές σε ΟΛΠ, ΟΤΟΕΛ και ΜΥΤΙΛ.

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ σημειώνει μικρή σχετικά πτώση -1% κρατώντας την χθεσινή του κατάκτηση των 700 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text