Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Πρόγραμμα για στήριξη της εισαγωγής μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο - Η διάρκεια του είναι 36 μήνες και ο προϋπολογισμός 450.000 ευρώ.

Πρόγραμμα για στήριξη της εισαγωγής μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο - Η διάρκεια του είναι 36 μήνες και ο προϋπολογισμός 450.000 ευρώ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πρόγραμμα για στήριξη της εισαγωγής μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο - Η διάρκεια του είναι 36 μήνες και ο προϋπολογισμός 450.000 ευρώ.

Το νέο Πρόγραμμα Προετοιμασίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων («SME Pre-Listing Support Programme»), το οποίο θα έχει διάρκεια 36 μηνών, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 450.000 ευρώ και είναι συμπληρωματικό του προγράμματος Roots, που ξεκίνησε πρόσφατα να υλοποιεί το Χ.Α. και επίσης έχει στόχο να βοηθήσει τις ελληνικές ΜμΕ να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω της κεφαλαιαγοράς, παρουσιάστηκε σήμερα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα, η πλατφόρμα του οποίου άνοιξε πριν μια εβδομάδα, παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα αφορά έξι επιχειρήσεις,οι οποίες θα επιλεγούν, εφόσον κριθούν πως είναι οι πιο έτοιμες επί του συνόλου που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Για την κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει θα διεξαχθεί αναλυτική μελέτη σχετικά με την ετοιμότητά της για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο και, βάσει της ανάλυσης αυτής, θα προκύψει ένα εξατομικευμένο πλάνο υλοποίησης και συμβουλευτικής. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμβουλευτική διαδικασία θα διαρκέσει από 12 έως 18 μήνες.

Σύμφωνα με την Δήμητρα Παπανδρέου, που είναι η επικεφαλής της EBRD για το πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όλες οι επιχειρήσεις από τις πολύ μικρές έως και τις νέες επιχειρήσεις, που προέρχονται από όλους τους κλάδους. Η υποβολή των αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορεί να γίνει μέχρι τις 15 Ιουλίου. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία της επιλογής των επιχειρήσεων.

Το κόστος των συμβουλευτικών υπηρεσιών θα καλύψει κατά 85% η EBRD.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν δεν επιλέγουν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να επιλέγουν για το Roots.

Ξανθάκος: Η υλοποίηση του προγράμματος  αποτελεί σημαντική καινοτομία

Όπως σημείωσε ο Ηλίας Ξανθάκος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα αποτελεί σημαντική καινοτομία και θα συμβάλει ουσιαστικά στη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών από άλλες χώρες, συντελώντας στη βελτίωση του επιπέδου πληροφόρησης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων πάνω σε εναλλακτικές μεθόδους χρηματοδότησης, πέραν του τραπεζικού δανεισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για την αναζωογόνηση της δοκιμαζόμενης ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Σύμφωνα με την Σαμπίνα Τζιούρμαν, επικεφαλής της ΕBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, το πρόγραμμα θα υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και θα αναδείξει εκείνες που δύνανται να προσελκύσουν εγχώριους και ξένους επενδυτές. Παράλληλα επισήμανε πως η έλευση τους στη Θεσσαλονίκη είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσουν επιχειρήσεις της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σημείωσε πως η άμεση και αποτελεσματική λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς για την άντληση κεφαλαίων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελεί υπόθεση καίριας σημασίας. Σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Roots, το οποίο έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία, το SME Pre-Listing Support Programme θα αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό και ωφέλιμο για την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει πανάκεια για τις ΜμΕ» ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζοντας πως για κάθε επιχείρηση έχει σημασία πως αποτιμά τη θέση της, πως επικοινωνεί την αξία της και ποια είναι η κεφαλαιακή διάρθρωση της.

Πηγή: www.voria.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text