Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πιέσεις στη μετοχή της Intralot μετά τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου

Πιέσεις στη μετοχή της Intralot μετά τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πιέσεις στη μετοχή της Intralot μετά τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου

Nέες αναταράξεις για την Intralot μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου 2019. Η εταιρεία είδε χθες την τιμή της μετοχής της να διαπραγματεύεται κοντά στο ιστορικά χαμηλό, ενώ σημαντική υποχώρηση κατέγραφαν χθες και οι τιμές των δύο ομολόγων της επιχείρησης που διαπραγματεύονται στην αγορά του Λουξεμβούργου.

Η μετοχή της Intralot χθες, σε μια μάλλον θετική συνεδρίαση του Χ.Α., υποχώρησε κατά 14%. Εκλεισε στο 0,344 ευρώ, τιμή που βρίσκεται κοντά στο ιστορικό χαμηλό. Η υποχώρηση αυτή φέρεται να παρέσυρε και τις άλλες μετοχές του ομίλου, όπως της Intracom, που χθες υποχώρησε κατά 11,5%, και της Intrakat, που έκλεισε με υποχώρηση 2,85%.

Επίσης σε ιστορικά χαμηλά βρέθηκαν και οι τιμές των δύο ομολόγων της Intralot, λήξης Σεπτεμβρίου 2021 και Σεπτεμβρίου 2024. Το πρώτο, ύψους 250 εκατ. ευρώ, χθες υποχωρούσε κατά 5,3 μονάδες και τιμολογούνταν στις 61,1 μονάδες, ενώ το δεύτερο ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ υποχωρούσε κατά περίπου 4 μονάδες και τιμολογούνταν στις 39,8.

Αφορμή για την υποχώρηση των τίτλων της ελληνικής εταιρείας τυχερών παιγνίων αποτέλεσαν τα οικονομικά αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του έτους που ανακοίνωσε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, 31 Μαΐου 2019. Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 8,5% φτάνοντας τα 192,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν κατά 14,7% στα 31,7 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες 12,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 6,0 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Στελέχη της Intralot χαρακτήρισαν χθες υπερβολικές τις αντιδράσεις της αγοράς, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν λόγοι που να δικαιολογούν τη χθεσινή κάμψη της τιμής μετοχής. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της επιχείρησης συνεχίζεται κανονικά, ενώ νέα συμβόλαια μπαίνουν στη γραμμή υλοποίησης. Ακόμη, δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2019 καλύτερα εκείνων του δ΄ τριμήνου 2018.

Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση της εταιρείας είχε προειδοποιήσει εγκαίρως ότι το α΄ εξάμηνο του έτους η επιδείνωση των μεγεθών θα συνεχιζόταν. Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν καθοριστικά τόσο οι συναλλαγματικές ισοτιμίες (κυρίως σε Τουρκία και Αργεντινή) όσο και η κάμψη των εσόδων της εταιρείας από την Ελλάδα (ΟΠΑΠ). Αξίζει να σημειωθεί ότι, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η κάμψη των λειτουργικών κερδών EBITDA περιορίζεται σε μόλις 2,5%. Τέλος, η κάμψη των εσόδων του ΟΠΑΠ εξανέμισε την όποια αύξηση εσόδων σημειώνει ο όμιλος Intralot στις ΗΠΑ. Φαίνεται δε ότι η κάμψη αυτή εσόδων από τον ΟΠΑΠ θα επηρεάσει και το β΄ τρίμηνο, δεδομένου ότι η ισχύουσα σύμβαση ενεργοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2018.

«Τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου επηρεάζονται από τις επιπτώσεις της μερικής απώλειας ορισμένων συμβολαίων την προηγούμενη χρονιά, όμως η επιτυχής έναρξη του έργου στο Ιλινόι στις 18 Φεβρουαρίου 2019 έχει ήδη ξεκινήσει να αντισταθμίζει προοδευτικά τις επιπτώσεις αυτές», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Σωκράτης Κόκκαλης. «Οι συνεχείς θετικές ειδήσεις», πρόσθεσε ο κ. Κόκκαλης, «από τις εξελίξεις στη νομοθεσία του αθλητικού στοιχήματος στις ΗΠΑ στην District of Columbia και στη Μοντάνα δημιουργούν άμεση προσδοκία για νέες πηγές εσόδων στην υποσχόμενη αγορά του αθλητικού στοιχήματος στις ΗΠΑ». Τέλος, ο κ. Κόκκαλης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της Gamenet στην Ιταλία, στην οποία η Intralot κατέχει το 20%.

Για την τελευταία σημειώνεται ότι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας ολοκλήρωσε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης τη διάθεση 4,5 εκατ. μετοχών Gamenet, ή το 15% των μετοχών της εταιρείας, αντί 37,6 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η κεφαλαιοποίηση της ιταλικής εταιρείας ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ ενώ η αξία της συμμετοχής της Intralot στα 50 εκατ. ευρώ. Ολα δείχνουν ότι η Intralot πολύ σύντομα θα προχωρήσει στην πώληση της προαναφερόμενης συμμετοχής, αλλά απλώς αναζητεί την κατάλληλη ευκαιρία.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text