Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ελλιπή τα στοιχεία της Folli Follie δεν επιτρέπουν έκδοση πιστοποιητικού

Ελλιπή τα στοιχεία της Folli Follie δεν επιτρέπουν έκδοση πιστοποιητικού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ελλιπή τα στοιχεία της Folli Follie δεν επιτρέπουν έκδοση πιστοποιητικού

Της Πέννυς Κούτρα

Οικονομικές καταστάσεις που δεν καλύπτουν τα «κενά» της PwC φέρεται να παρέδωσε η διοίκηση της εισηγμένης. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο έκδοσης πιστοποιητικού ελέγχου. Γατί είναι αμφίβολος ο διαχειριστικός έλεγχος.

Οικονομικά στοιχεία που δεν απαντούν στο σύνολο των δεδομένων που αναζητά ο ελεγκτικός οίκος PwC, προκειμένου να ολοκληρώσει τουλάχιστον τον έλεγχο οικονομικής χρήσης 2017, παρέδωσε σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Folli Follie.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, ο οίκος παρέλαβε «κάτι σαν» λογιστικές καταστάσεις της ασιατικής θυγατρικής, γεγονός που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απομακρύνει την πιθανότητα άμεσης έκδοσης οποιασδήποτε μορφής πιστοποιητικού ελέγχου εκ μέρους του οίκου.

Όπως είχε αναφέρει το Euro2day.gr, o ελεγκτικός οίκος (ο οποίος ανάλαβε επισήμως το έργο ελέγχου οικονομικών καταστάσεων 2017 στα τέλη Δεκεμβρίου 2018, μετά από έγκριση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Folli Follie) έχει θέσει σειρά ζητημάτων, αναζητώντας εγκεκριμένες απαντήσεις.

Μερικές εξ αυτών αφορούν την απομείωση της αξίας των θυγατρικών του ομίλου (βλέπε Ασία) και αντιστοίχως την απομείωση των απαιτήσεων (όπου ως γνωστόν αυτές σχηματίζονταν σε μεγάλο βαθμό στην Ασία).

Προσώρας συγκεκριμένα στοιχεία λείπουν και δεν έχουν παραδοθεί, καθυστερώντας έτσι την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου ελέγχου, ο οποίος όπως έχει δεσμευθεί με επίσημη ανακοίνωσή της η εισηγμένη, αναμενόταν να τελεσφορήσει έως τις 15 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι για την ολοκλήρωση του ελέγχου απαιτείται επίσης η δέσμευση του συνόλου του διοικητικού συμβουλίου της FF για την έστω οιονεί αποτύπωση της κατάστασης, αλλά και η έγκρισή του από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτής της διαρκούς αδυναμίας παροχής στοιχείων, καθίσταται επίσης αμφίβολη η πιθανότητα έναρξης και ολοκλήρωσης διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρεία από την PwC, όπως έχει ζητήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text