Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ διατηρεί σήμερα (Τετ, 5/6/2019) την θέση του πάνω από τις 800 μονάδες

O ΓΔ διατηρεί σήμερα (Τετ, 5/6/2019) την θέση του πάνω από τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητικά για τους longs κινείται σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει ελάχιστη μεταβολή (+0,20%, στις 815 μονάδες, στις 3.50 μμ) με μειωμένους τζίρους αρνούμενος να συνεχίσει την χθεσινή μεγάλη (-2,80%) διόρθωση, σταθεροποιώντας έτσι την θέση του πάνω από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ έχει την δύναμη να διατηρεί τα μεγάλα (120 μονάδων ή +7%) μετεκλογικά κέρδη υποχωρώντας μέχρις στιγμής μόνον κατά περίπου 20 μονάδες ή -2,50% αφήνοντας έτσι ανέπαφη και ενεργή την ανοδική τάση.

Θεωρούμε ότι όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 800 μονάδες, η ανοδική τάση θα είναι ενεργή ωθώντας τις τιμές σε νέα υψηλά έτους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει θετικός, έστω και ελάχιστα, το ΤΧ θα αυξήσει οριακά την μετοχική του έκθεση από 82% σε 85-87%.

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ οι πτωτικές μετοχές είναι οριακά περισσότερες των ανοδικών αλλά οι νικήτριες είναι περισσότερες των ηττημένων, με τις τρεις αδελφές ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΚΑΤ συν την μικρή ΠΡΟΦ, να σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΑΤΤ, που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία από τις 3 αδελφές ΙΝΤΚΑ-ΙΝΚΑΤ-ΙΝΛΟΤ, δεν αξίζει τέτοιο τίτλο διότι η σημερινή δυνατή άνοδός τους εμπίπτει σε bearish περιοχή (κοντά στα χαμηλά διμήνου παρά στα υψηλά διμήνου).

Ποια μετοχή θα αγοράσει στο σημερινό κλείσιμο  το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει θετικά : Από τις τρεις υποψήφιές μας, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ, θα προτιμήσουμε μάλλον την ΜΠΕΛΑ.

Θα επανέλθουμε αύρι κατά τις 3.00-3.30  μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text