Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Επενδύσεις 150 εκατ. «τρέχει» στη Λ. Συγγρού η Πανγαία

Επενδύσεις 150 εκατ. «τρέχει» στη Λ. Συγγρού η Πανγαία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επενδύσεις 150 εκατ. «τρέχει» στη Λ. Συγγρού η Πανγαία

Την ανάπτυξη ενός νέου ξενοδοχείου στην αρχή της Λ. Συγγρού (κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός), όπως επίσης κι ενός σύγχρονου συγκροτήματος κτιρίου γραφείων, πλησίον της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, δρομολογεί η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, συνεχίζοντας το σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμά της. Ειδικότερα, στα μέσα Μαΐου η εισηγμένη προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνων για την απόκτηση ενός παλαιού κτιρίου γραφείων στην αρχή της Λ. Συγγρού. Πρόκειται για κτίριο επιφάνειας 5.300 τ.μ., το κόστος του οποίου θα ανέλθει σε 5,875 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη καταβληθεί 1,17 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της εξαιρετικής τοποθεσίας του ακινήτου, μελετάται η ανακατασκευή του και επαναλειτουργία του ως ξενοδοχείου, χωρίς πάντως να έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Αλλη μια σημαντική επενδυτική κίνηση της εταιρείας, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Dimand Real Estate, αφορά την αξιοποίηση δύο ακινήτων που αναμένεται να αποκτήσει τις επόμενες εβδομάδες από την Τράπεζα Κύπρου. Πρόκειται για δύο όμορα εμπορικά ακίνητα, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στη συμβολή της Λ. Συγγρού με την οδό Λαγουμιτζή και είναι επιφάνειας 6.900 τ.μ., ενώ το δεύτερο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ευρυδάμαντος και Λαγουμιτζή, επιφάνειας 2.000 τ.μ. (όπισθεν του ξενοδοχείου Grand Hyatt και πλησίον της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών).

Τα εν λόγω ακίνητα αποτέλεσαν τμήμα του χαρτοφυλακίου των 21 ακινήτων που η Πανγαία συμφώνησε να αποκτήσει από την Τράπεζα Κύπρου τον περασμένο Νοέμβριο, αντί συνολικού ποσού της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη συνένωση των δύο ακινήτων, την κατεδάφιση των υφιστάμενων κτισμάτων και την ανέγερση ενός σύγχρονου κτιρίου γραφείων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ. Φορέας της επένδυσης θα είναι η νεοσυσταθείσα θυγατρική εταιρεία Panterra A.E. Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Ακινήτων.

Τουριστική επένδυση ύψους της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ δρομολογείται και στα Χανιά, επίσης σε συνεργασία με την Dimand Real Estate, καθώς και αυτή προβλέπει την ανάπτυξη ακινήτου. Συγκεκριμένα, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, η Εθνική Πανγαία προχώρησε στην απόκτηση από την Alpha Bank του 40% της εταιρείας Alpha Επενδυτικής Περιουσίας Χανίων Α.Ε., καταβάλλοντας το ποσό των 3,47 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία διαθέτει δύο οικόπεδα στα Χανιά, συνολικής επιφάνειας 11,4 στρεμμάτων. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος και εξοχικών κατοικιών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται και το ενδεχόμενο της προσθήκης και ορισμένων εμπορικών χρήσεων. Το υπόλοιπο 60% της εταιρείας ελέγχεται από το σχήμα Dimand-EBRD, που έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία για επενδύσεις ανάπτυξης ακινήτων στην ελληνική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον η Εθνική Πανγαία έχει περάσει υπό τον πλήρη έλεγχο της Invel Real Estate, καθώς ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 32,7% του ποσοστού της εταιρείας το οποίο ανήκε στην Εθνική Τράπεζα. Το τίμημα ανήλθε σε 390 εκατ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερης μνείας χρήζει το γεγονός ότι μεταξύ των χρηματοδοτών της Invel για την εξαγορά του παραπάνω ποσοστού ήταν και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text