Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με περιορισμένους όγκους και άνοδο προσπαθεί ο ΓΔ σήμερα, Πέμπτη, 6/6/19, να πλησιάσει το πρόσφατο υψηλό έτους

Με περιορισμένους όγκους και άνοδο προσπαθεί ο ΓΔ σήμερα, Πέμπτη, 6/6/19, να πλησιάσει το πρόσφατο υψηλό έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μετά το ισχυρότατο μετεκλογικό ράλι +17% στον ΓΔ, είναι φυσιολογική η κόπωση ή επιβράδυνση της ανοδικής τάσης. Αυτή τη στιγμή, 3.10 μμ, ο ΓΔ κερδίζει μόλις +0,35% (στις 824μονάδες) με τζίρο μόλις 55 εκα αναμενόμενα στο κλείσιμο ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες συνεχίζουν την ανοδική αντίδραση της τρέχουσας εβδομάδας με στόχο να καταστήσουν πλευρική την μέχρι χθες μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση.

Στο γράφημα βλέπουμε με ικανοποίηση ότι ο ΓΔ δεν συνέχισε την ισχυρή -2,80% διόρθωση της Τρίτης, 4/6, αλλά αντίθετα χθες και σήμερα  προσπαθεί να επανέλθει στο υψηλό έτους των 837 μονάδων.

Ωστόσο, εμείς θα προτιμούσαμε να παγιώσει ο ΓΔ την θέση του στα παρόντα επίπεδα των 800-837 μονάδων, παρά να συνεχίσει το ανεξέλεγκτο ράλι. Στο πέρας δε της παγίωσης να ξεκινούσε νέο ράλι.

Πάντως, όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, εμείς θα είμαστε αισιόδοξοι για νέα υψηλά έτους προς τις 900 μονάδες του ΓΔ ή και ακόμα τις 1000 (εξαρτωμένου βέβαια από τα αποτελέσματα των μετά από ένα μήνα βουλευτικών εκλογών).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 88% με μετοχές και 12% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι επόμενες αγορές θα γίνουν εφόσον ο ΓΔ κλείσει σε νέο υψηλό έτους.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή οριακά περισσότερες των καθοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΠΡΟΦ, ΑΤΤ, ΦΡΛΚ και ΠΛΑΘ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΙΝΤΚΑ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΠΡΟΦ που σημειώνει νέα μεγάλη άνοδο +7,28% με μεγάλους όγκους 111 χιλ τεμάχια αναρριχώμενη σε νέα υψηλά έτους και τριπλασιάζοντας την από 31/12/18 τιμή της. Η μετοχή είναι άκρως υπεραγορασμένη αλλά με τέτοια ορμή θα μπορούσε να τετραπλασιάσει την από αρχές έτους τιμή της. Αλλά δεν υπάρχει στατιστικά επιβεβαιωμένος κανόνας ότι αν μια μετοχή τριπλασιάσει μέσα σε 5 μήνες την τιμή της, τότε θα είναι πιθανό και να την τετραπλασιάσει.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων..

Όμως τέτοια σήματα αγορών τείνουν να δώσουν οι, ΟΠΑΠ, ΣΑΡ, ΜΠΕΛΑ, ΤΕΝΕΡΓ και ΕΕΕ ενώ καμία μετοχή δεν τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα μόνον οι ΠΡΟΦ και ΟΛΘ. Βλέπουμε ότι ο ρυθμός νέων υψηλών έτους επιβραδύνεται που σημαίνει ότι ενδεχομένως βρισκόμαστε σε περιοχή μεσοπρόθεσμης κορυφής (ή ανάπαυλας).

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text