Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ο μέτοχος "φάντασμα" της Creta Farms

Ο μέτοχος "φάντασμα" της Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο μέτοχος "φάντασμα" της Creta Farms

Του Κώστα Γιαννόπουλου

Αποκαλύψεων συνέχεια για τα έργα και τις ημέρες στην Creta Farms, η οποία συνταράσσεται από μια κρίση που δεν φαίνεται να αποσοβείται. Αντιθέτως από το "κουτί της Πανδώρας” όσο περνάνε οι ημέρες βγαίνουν νέες αποκαλύψεις και καινούρια στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια.

Ένα εξ αυτών είναι η ύπαρξη μετόχου "φάντασμα” της εταιρείας ο οποίος εμφανίσθηκε στο προσκήνιο αγοράζοντας μετοχές σε τιμή υψηλότερη από τη χρηματιστηριακή όταν ξέσπασε η κρίση μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη στα τέλη της περασμένης χρονιάς - αρχές της τρέχουσας. Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές ο άγνωστος μέτοχος κινείται μέσω λογαριασμού omnibus υπό την ονομασία "EFG BANK (MONACO) SAM”.

Ο συγκεκριμένος μέτοχος φέρεται να αγόρασε εξωχρηματιστηριακά στις 12 και 18 Δεκεμβρίου του 2018 πακέτα μετοχών τα οποία αντιστοιχούν σε ποσοστό 2,82% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Στις 7 και 8 Ιανουαρίου ο ίδιος επενδυτής φέρεται να πούλησε ενδοσυνεδριακά 150.000 μετοχές με αποτέλεσμα το ποσοστό του να κατέλθει στο 2,3%. Τις ίδιες ημερομηνίες το φυσικό πρόσωπο Ν. Μ., που δηλώνει ιδιωτικός υπάλληλος και εμφανίζεται να έχει μηδενικά εισοδήματα, αγοράζει 147.480 μετοχές, όπως υποστηρίζουν χρηματιστηριακές πηγές. Το ίδιο φυσικό πρόσωπο προχωρά το διάστημα 9 έως 14 Ιανουαρίου στην αγορά και άλλων μετοχών με αποτέλεσμα να ελέγχει ποσοστό 0,625% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Την περίοδο που ο επενδυτής μέσω της EFG BANK (MONACO) SAM αγοράζει μετοχές, αγορές πραγματοποιεί και ο Μάνος Δομαζάκις μέσω της εταιρείας CASAGRUPO TRADING LIMITED και αποκτά 145.550 μετοχές που αντιστοιχούν στο 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Το διάστημα 18-21 Δεκεμβρίου ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης αγοράζει 320.000 μετοχές, αυξάνοντας το ποσοστό του στην εταιρεία Creta Farms κατά 1,1% περίπου.

Το ποιος είναι πίσω από τις αγορές μετοχών που πραγματοποιεί η "EFG BANK (MONACO) SAM” και για λογαριασμό ποιου ή για ποιον ενεργεί όπως και ο μέτοχος Ν. Μ., μένει να φανεί το επόμενο διάστημα. Αυτό πιθανότατα θα γίνει στις 7 Ιουνίου οπότε έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της Creta Farms.

Στην περίπτωση που η "EFG BANK (MONACO) SAM” δρα από κοινού και συντονισμένα με έναν από τους δύο βασικούς μετόχους της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, όπως υποστηρίζουν χρηματιστηριακές πηγές στο Capital.gr, προκύπτει θέμα με υποχρεωτική δημόσια πρόταση που δεν υποβλήθηκε.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text