Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σε διακοπή της παραγωγικής της δραστηριότητας στην Κάτω Αχαΐα προχωρά η Frigoglass

Σε διακοπή της παραγωγικής της δραστηριότητας στην Κάτω Αχαΐα προχωρά η Frigoglass

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε διακοπή της παραγωγικής της δραστηριότητας στην Κάτω Αχαΐα προχωρά η Frigoglass

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:25

Στην άμεση διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της Κάτω Αχαΐας προχωρά η Frigoglass (ή "ο Όμιλος"), στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης του παραγωγικού της ιστού, που αποσκοπεί στην βελτίωση της κοστολογικής της δομής και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη.

Η Frigoglass έχει υλοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών κατά το παρελθόν, όπως πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, εκ περιτροπής εργασία, μείωση του μισθολογικού κόστους και μεταφορά παραγωγής από άλλα εργοστάσια του Ομίλου, προκειμένου η παραγωγική μονάδα της Κάτω Αχαΐας να καταστεί οικονομικά βιώσιμη, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

"Οι παραπάνω πρωτοβουλίες, τελικώς, δεν κατέστησαν την ελληνική παραγωγική μονάδα του Ομίλου ανταγωνιστική.

Ο Όμιλος αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή στήριξη των εργαζομένων που επηρεάζονται. Στο πλαίσιο αυτό, έχει καλέσει σε διαβούλευση τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να διαμορφωθούν από κοινού οι βέλτιστοι δυνατοί όροι και συνθήκες αποχώρησης των επηρεαζόμενων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Ομίλου."

Τα τελευταία χρόνια η Frigoglass έχει προχωρήσει σε ένα εκτεταμένο πλάνο αναδιάρθρωσης της παραγωγικής της λειτουργίας, στο πλαίσιο του οποίου αποχώρησε από γεωγραφικές περιοχές, ανέστειλε τη λειτουργία μονάδων ή μετέφερε την παραγωγή τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις πώλησε μέρος της δραστηριότητας κλάδων.

Προ 5ετίας περίπου διεκόπη η παραγωγή στη μονάδα της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, ακολούθησε η ενσωμάτωση του όγκου παραγωγής του εργοστασίου στο Σιλιβρί της Τουρκίας στη μονάδα της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, ενώ διεκόπη η παραγωγική δραστηριότητα του ομίλου στην Κίνα. Παράλληλα, αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε η πώληση της θυγατρικής Frigoglass Jebel Ali FZE που δραστηριοποιείται στον κλάδο της συσκευασίας υαλουργικών προϊόντων.

Η διοίκηση έχει ανακοινώσει πρόσφατα πως συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για την περαιτέρω βελτίωση της κοστολογικής βάσης ώστε να ενισχύσει την αύξηση του περιθωρίου κέρδους και το 2019. Προ διετίας η Frigoglass ολοκλήρωσε μια σύνθετη ανακεφαλαιοποίηση του δανεισμού της που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την αναδιάρθρωση δανεισμού 251 εκατ. ευρώ, τη χορήγηση νέου δανεισμού και την υλοποίηση αύξησης κεφαλαίου.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text