Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κρίσιμες ώρες για την επόμενη μέρα στη Euromedica

Κρίσιμες ώρες για την επόμενη μέρα στη Euromedica

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κρίσιμες ώρες για την επόμενη μέρα στη Euromedica

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Κρίσιμης σημασίας για την πορεία της Euromedica, ειδικά σε ότι αφορά τη διοικητική της σύνθεση, αλλά και για τη στρατηγική και συμμετοχή της Farallon Capital, αναμένεται να είναι η σημερινή και αυριανή μέρα.

Στα γραφεία της εταιρείας επί της οδού Ρηγίλλης έχει προαναγγελθεί από το παρόν διοικητικό συμβούλιο (καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου στην Euromedica εκτελεί ο Νικόλαος Λιακουνάκος, γιος του βασικού μετόχου) για το μεσημέρι έκτακτη γενική συνέλευση, όπου στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβανόταν η ανακοίνωση και έγκριση αντικατάστασης μελών του Δ.Σ., αλλά και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως του ποσού των 60 εκατ. ευρώ με την έκδοση έως 50 εκατ. νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,80 ευρώ εκάστη και τιμή διάθεσης 1,20 ευρώ.

Εξαρχής από την αγορά, η απόφαση αυτή χαρακτηρίστηκε ως μια κίνηση τακτικισμού από το Θ. Λιακουνάκο ώστε να κερδίσει περισσότερο χρόνο και να μπλοκάρει τη Farallon Capital.

Η τελευταία κατέχει ποσοστό 17,5%, έχοντας εξαγοράσει στα τέλη του 2017 δάνεια ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ, εκ των συνολικά 400 εκατ. τραπεζικών υποχρεώσεων του ομίλου, και ήδη έχει ζητήσει την αλλαγή της διοίκησης της εισηγμένης.

Επιπλέον η μη δημοσιοποίηση ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων (χρήση του 2017 και 2018 και ενδιάμεσες καταστάσεις), αλλά και η έλλειψη ρευστότητας δυσχεραίνει περαιτέρω τη θέση της παρούσας διοίκησης.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου έχει προγραμματισθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση, μετά από αίτημα της Farallon Capital, με θέματα την ανάκληση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Euromedica, την εκλογή νέου, καθώς και νέων μελών της επιτροπής ελέγχου.

Η αλλαγή της διοίκησης φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών, καθώς έχουν ήδη απορριφθεί τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η πλευρά Λιακουνάκου από την Axοn Holdings, η οποία ζητούσε να μην μπορεί ο ειδικός διαχειριστής να εκπροσωπήσει την εταιρεία και να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου που αναλογούν στο 47,62% στις επικείμενες έκτακτες γενικές συνελεύσεις.

Συνεπώς δίνεται το δικαίωμα στην Axοn Holdings υπό ειδική διαχείριση να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις. Εφόσον ο ειδικός διαχειριστής ταχθεί υπέρ του αιτήματος της Farallon για αλλαγή διοικητικού συμβουλίου, οι δύο πλευρές συγκεντρώνουν αθροιστικά άνω του 65% του μετοχικού κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα της τράπεζας Πειραιώς για υπαγωγή της Axon Holdings, συμφερόντων Θωμά Λιακουνάκου, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, που ανοίγει το δρόμο για τη ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, όπου βασικό asset αποτελεί το 47,6% των μετοχών της Euromedica.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text