Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Suez: Οι προσλήψεις στην ΕΥΑΘ θα πρέπει να δικαιολογούνται

Suez: Οι προσλήψεις στην ΕΥΑΘ θα πρέπει να δικαιολογούνται

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Suez: Οι προσλήψεις στην ΕΥΑΘ θα πρέπει να δικαιολογούνται

Δεν είμαστε αντίθετοι στις προσλήψεις προσωπικού. Αυτό που είπαμε είναι, ότι οι προσλήψεις πρέπει να δικαιολογούνται από την ανάπτυξη της εταιρείας, κάτι που από τα οικονομικά στοιχεία δεν προκύπτει. Επίσης, όταν γίνονται προσλήψεις δεν είναι λογικό να ανατίθενται εργασίες σε εργολάβους” ανέφερε, στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΕΥΑΘ ο εκπρόσωπος της SUEZ Yannik Jaussaud, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τους 150 εργαζόμενους που η εισηγμένη προσέλαβε πρόσφατα.

Ο γαλλικός όμιλος, που ελέγχει το 5% της ΕΥΑΘ είχε ζητήσει με επιστολή του να ενημερωθεί για τις προσλήψεις 150 ατόμων που πραγματοποίησε, πρόσφατα, η Εταιρεία Ύδρευσης Θεσσαλονίκης.

"Καθόσον ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 0,51% μεταξύ του 2017 και του 2018, αναμέναμε ότι η αύξηση του κόστους μισθοδοσίας θα ισοδυναμούσε με μείωση στις δαπάνες εξωτερικής ανάθεσης (υπεργολαβίες) διαμέσου της εσωτερικής ανάληψης των σχετικών καθηκόντων από τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους” σημειώνεται στη σχετική επιστολή.

Παρ' όλ’ αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Ιωάννης Κρεστενίτης υποστήριξε ότι οι προσλήψεις είναι απαραίτητες για την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας ύψους 176 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2018- 2024.

Τα έργα

Σχετικά με το διυλιστήριο νερού, όπως έγινε γνωστό, μέσα στο 2019, η κατασκευαστική θα προχωρήσει στην κατασκευή του με στόχο να το ολοκληρώσει σε διάστημα 20 μηνών.

Αναφερόμενος στο έργο της επέκτασης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού της ΕΥΑΘ, ο κ. Κρεστενίτης, επισήμανε ότι η διαδικασία βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της έγκρισης των τευχών δημοπράτησης. "Εάν δεν προκύψουν", είπε, "ενστάσεις και άλλες καθυστερήσεις, τότε φέτος θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και θα προκύψει και ο ανάδοχος. Από την ημέρα που θα αναλάβει, θα απαιτηθούν τρία χρόνια προκειμένου αυτό να παραδοθεί, ενώ η ολοκλήρωσή του θα οδηγήσει σε διπλασιασμό του παρεχόμενου νερού, από 150.000 κυβικά σε 300.000 κυβικά”.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της ολοκλήρωσης των έργων τεχνικής ανασυγκρότησης της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων (ΜΚΑ) στη ΒΙΠΕ Σίνδου. Γι' αυτό το θέμα, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, τόνισε πως "με τα έργα που εκτελέσθηκαν στη ΜΚΑ, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά απαιτούνται επιπλέον έργα, το κόστος των οποίων έχει υπολογιστεί στα 3 εκατ. ευρώ. Αφορούν ξήρανση ιλύος, την δεξαμενή εξισορρόπησης, έργα αφυδάτωσης όπως επίσης δύο αντλιοστάσια και δίκτυα μεταφοράς.”

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της εταιρείας διευκρίνισε ότι μπορεί η ΕΥΑΘ ΑΕ να έχει την ευθύνη λειτουργίας της ΜΚΑ, αλλά όπως πρόσθεσε αυτή ανήκει στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι "η ΕΥΑΘ ΑΕ θα διεκδικήσει μέρος της δαπάνης που απαιτείται για τα συμπληρωματικά έργα, ώστε να επιτευχθεί η περιβαλλοντική προστασία που απαιτείται και να αποφευχθούν πρόστιμα, σε περίπτωση ελέγχων".

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνέλευση πραγματοποιήθηκε με απαρτία 83,76% και στη διάρκειά της εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,126 ευρώ/μετοχή για τη χρήση του 2018 (σ.σ. 0,221 ευρώ/μετοχή ήταν το 2017).

Πηγή: www.capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text