Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ήπια διορθώνει σήμερα, Παρ, 7/6/19, η αγορά, σε υψηλά επίπεδα πάνω από τις 800 μονάδες του ΓΔ

Ήπια διορθώνει σήμερα, Παρ, 7/6/19, η αγορά, σε υψηλά επίπεδα πάνω από τις 800 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς διότι η πτώση του ΓΔ είναι μικρή -0,30% (στις 814 μονάδες στις 3.10 μμ), οι τζίροι επίσης μικροί (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι ευρωπαϊκοί δείκτες συνεχίζουν την από 5νθημέρου ανοδική τους αντίδραση προσπαθώντας να μετατρέψουν την καθοδική τάση του Μαΐου σε πλευρική.

Εφαρμόζοντας την θεωρία των ποσοστιαίων retracements χωρίζουμε το τελευταίο μηνιαίο εύρος ΑΒ (κοίτα σχήμα) του ΓΔ σε τρεις ίσες ζώνες, των 837-800 μονάδων, των 800-760 μονάδων και των 760-717 μονάδων.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται στην άνω ζώνη των 837-800 μονάδων, η τάση, σύμφωνα με την θεωρία,  θα είναι καθαρά ανοδική με ορμή για ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 88% με μετοχές και 12% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι επόμενες αγορές μας θα γίνουν όταν ο ΓΔ πετύχει νέο υψηλό έτους άνω των 837 μονάδων. Υπενθυμίζουμε ότι με το προχθεσινό ανοδικό γύρισμα του ΓΔ, στο ήπιο ανοδικό κλείσιμο της 5/6/2019, το ΤΧ αγόρασε 200 ΜΠΕΛΑ και 2000 ΕΛΧΑ (προς το παρόν είναι ζημιογόνες αυτές οι αγορές).

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΑΤΤ, ΙΝΛΟΤ και ΜΙΓ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Επίσης, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές ή καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων αντίστοιχα.

Όμως, 6 μετοχές, οι ΕΛΠΕ, ΕΥΑΠΣ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΠΑΠ, ΣΑΡ και ΕΕΕ, τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών , ιδίως η ΕΕΕ που στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης ξεπερνά τον στροφέα της των 32,60 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους δείχνοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής – παγίωσης.

Τέλος, καμία μετοχή δεν διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00-430 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text