Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών η εφημερίδα Ναυτεμπορική - Σκηνικό διάλυσης

Ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών η εφημερίδα Ναυτεμπορική - Σκηνικό διάλυσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών η εφημερίδα Ναυτεμπορική - Σκηνικό διάλυσης

Απεργία ζήτησαν χθες οι εργαζόμενοι αλλά δεν άκουσε η ΕΣΗΕΑ - Τεράστια χρέη σε δημόσιο και ταμεία

Αναβρασμός επικρατεί στην εφημερίδα Ναυτεμπορική η οποία πλέον παρουσιάζει εικόνα εταιρίας που οδηγείται σε στάση πληρωμών.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι χθες ζήτησαν να πληροφορηθούν πότε θα καταβληθεί το 25% του μισθού Μαρτίου που τους οφείλεται (δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί για Απρίλιο και Μάιο) για να λάβουν απάντηση ότι δεν υπάρχει ορατότητα για την καταβολή του και πάντως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα.

Αμέσως απέστειλαν αίτημα για κήρυξη 24ωρης απεργίας στο οποίο διοίκηση της ΕΣΗΕΑ παραδόξως μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε ανταποκριθεί παρά το γεγονός ότι το απερχόμενο ΔΣ έχει ελάχιστες ώρες θητείας.

Την ίδια στιγμή πιέσεις ασκήθηκαν προς τους εργαζόμενους της εταιρίας από την ιδιοκτησία προκειμένου να μην πραγματοποιήσουν απεργία με το επιχείρημα ότι αν κάνουν απεργία η δανείστρια τράπεζα θα κλείσει την εφημερίδα.

Η δανείστρια τράπεζα από την πλευρά της φέρεται να έχει γίνει δέκτης πιέσεων από κυβερνητικό στέλεχος που έχει συγγενική σχέση με την ιδιοκτησία της Ναυτεμπορικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οφειλές της εταιρίας δεν αφορούν μόνο στους εργαζόμενους αλλά και το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία παραδόξως λειτουργούν με «χαλαρούς» ρυθμούς στην εφαρμογή των νόμων για την είσπραξη των απαιτήσεων που έχουν προκύψει παρά το γεγονός ότι οι συνολικές οφειλές ξεπερνούν τα 2 εκ ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ΕΔΟΕΑΠ όπου παρά τα χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και οφειλές που άρχονται από τον Ιανουάριο του 2018 η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και παρά τις συνεχείς αντιδράσεις της μειοψηφίας δεν εφαρμόζει αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων και καθυστερεί να αποστείλει βεβαιωμένες οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο ΚΕΑΟ, λειτουργώντας κατ ουσίαν σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ.

Σε όλο αυτό το σκηνικό θα πρέπει να προστεθούν και οι φημολογίες που εκπορεύονται από την ιδιοκτησία του μέσου αλλά και στελέχη της οικονομικής διεύθυνσης περί έλευσης στρατηγικού επενδυτή ο οποίος προς το παρόν αποδεικνύεται ότι υπάρχει ως φαντασία.

Πηγή: www.bankingnews.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text