Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΑΒΑΞ: Εξαγορά τριών θυγατρικών της J&P Overseas στο Κατάρ

ΑΒΑΞ: Εξαγορά τριών θυγατρικών της J&P Overseas στο Κατάρ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΒΑΞ: Εξαγορά τριών θυγατρικών της J&P Overseas στο Κατάρ

Σημαντικά ισχυροποιεί την παρουσία της στην αγορά του Κατάρ η ΑΒΑΞ, καθώς επιλέχθηκε από την Alvarez & Marsal μέσω διεθνούς ανταγωνιστικής διαγωνιστικής διαδικασίας, για την εξαγορά των εταιρειών Conspel Construction Specialist Limited, J&P Qatar WLL και Abu Dhabi J&P LLC, ανακοινώθηκε σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του συνολικού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας το οποίο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, προβλέπει διεύρυνση των δραστηριοτήτων της ΑΒΑΞ σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού όπως αυτή του Κατάρ.

Με τη σημαντική τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει η ΑΒΑΞ από την παρουσία και δραστηριοποίησή της για πάνω από μία δεκαετία στην αγορά της Μέσης Ανατολής μέσω ενός συνδυασμού οδικών, δημόσιων και τεχνικών έργων, η εταιρεία τιμά την παρουσία της στην περιοχή εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εκτέλεση των υψηλού προφίλ έργων των τριών εταιρειών και διασφαλίζοντας τη σχετική απασχόληση των υπαλλήλων τους.

Παράλληλα η ABAΞ διευρύνει την παρουσία και τις προοπτικές της στην ευρύτερη περιοχή, με την πλήρη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου και των δυνατότητων των προς εξαγορά εταιρειών, το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο των οποίων αγγίζει τα $ 250 εκ. ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω επέκταση εργασιών στον τομέα των ηλεκτρολογικών έργων, ο οποίος χαρακτηρίζεται από σταθερή ροή δημοπράτησης, έργων μεγάλης κλίμακας και σημαντικά περιθώρια κέρδους. Τα έργα αυτής της φύσης συνιστούν μια κατηγορία που τεχνογνωσία και εμπειρία διαθέτει περιορισμένος αριθμός εταιρειών, μεταξύ των οποίων και η ΑΒΑΞ.

Με την εν λόγω εξαγορά ο Όμιλος της ΑΒΑΞ καθίσταται παράλληλα μέτοχος πλειοψηφίας της κοινοπραξίας κατασκευής του έργου «Qatar Foundation Stadium» στο Κατάρ, στην οποία κατείχε ποσοστό 24%. Το στάδιο, συνολικού κατασκευαστικού αντικειμένου $ 650εκ, συνιστά ένα έργο βαρύνουσας σημασίας για τη χώρα και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019.

Στόχος της ΑΒΑΞ είναι η άμεση λειτουργική ενσωμάτωση των τριών εταιρειών, οι οποίες διαθέτουν ισχυρές ανώτατες διοικητικές ομάδες και αποδεδειγμένη εμπειρία στη διεκδίκηση και εκτέλεση έργων στην περιοχή, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σταθερό ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης έργων, προσαρμοσμένο στις συνθήκες της αγοράς.

Η εξαγορά πραγματοποιείται μέσω της νεοσυσταθείσας Κυπριακής εταιρείας AVAX MIDDLE EAST Ltd, θυγατρικής της επίσης Κυπριακής J&P AVAX INTERNATIONAL  Ltd η οποία με τη σειρά της ανήκει κατά 100% στην ΑΒΑΞ ΑΕ και αφορά το 100% της Conspel Construction Specialist (Isle of Man) Limited, το 49% της J&P Qatar WLL και το 49% της Abu Dhabi J&P LLC. Ο προβλεπόμενος κύκλος εργασιών των τριών εταιρειών για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 $ εκ.

Σημειώνεται πως η εξαγορά υπόκειται σε εγκρίσεις από τοπικούς πελάτες, συνεργάτες και αρχές που αναμένεται να ληφθούν εντός των επόμενων εβδομάδων. Το τίμημα είναι μη σημαντικό για τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου ΑΒΑΞ, ενώ η ενσωμάτωση της εξαγοράς θα γίνει στις οικονομικές καταστάσεις της ΑΒΑΞ του 1ου εξαμήνου 2019, με την ολοκλήρωση των σχετικών εγκρίσεων

Πηγή: www.ana-mpa.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text