Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγιώνει και σήμερα, Τετ, 12/6/2019, για δεύτερη μέρα την θέση του στα υψηλά έτους των 840-850 μονάδων

Ο ΓΔ παγιώνει και σήμερα, Τετ, 12/6/2019, για δεύτερη μέρα την θέση του στα υψηλά έτους των 840-850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs είναι η μέχρι στιγμής (4.10 μμ) σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή πτώση -0,40% (στις 843 μονάδες) με μέτριο για την εποχή τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ σε παρόμοια ήπια διόρθωση υπόκεινται και οι διεθνείς δείκτες που κατά τις τελευταίες μέρες παρουσιάζουν πλευρική-ουδέτερη μεσοπρόθεσμη εικόνα.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να βρίσκεται σε μια «μετέωρη» κατάσταση δηλαδή, σε υπεραγορασμένα επίπεδα σχεδόν +40% από αρχές του έτους ή +18% από την προηγούμενη μέρα των ευρωεκλογών, επιζητώντας έτσι διόρθωση η οποία δεν θα μας ενοχλήσει όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει το 1/3 του μετεκλογικού ράλι δηλαδή, όσο δεν θα πέφτει κάτω των 800 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 95% με μετοχές και 5% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σημειώσατε ότι το ΤΧ παρά του ότι πετυχαίνει ιστορικά υψηλά στην αποτίμησή του (χθες στις 166  χιλ ευρώ μαζί με τα πληρωθέντα μερίσματα που δεν έχουν ακόμη υπολογισθεί), «ηττάται» φέτος κατά κράτος από τον Γενικό Δείκτη ο οποίος από 31-12-18 έχει πετύχει απόδοση +37% (ενώ ο τραπεζικός Δείκτης έχει πετύχει +85% αντίστοιχα), έναντι αντίστοιχης απόδοσης του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου +15%. Αιτίες της υποαπόδοσης του ΤΧ είναι η απουσία επικίνδυνων τραπεζών στο χαρτοφυλάκιο καθώς και το μαγιάτικο whipsaw (αποτυχημένες πωλήσεις) που του αποστέρησαν περίπου 5% απόδοσης.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 αλλά καμία δεν χάνει περισσότερο του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΑΒΑΞ και ΒΙΟ, που κερδίζουν περισσότερο του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΒΙΟ που ενισχύεται κατά +4% με πολύ μεγάλο όγκο, 400  χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής σε νέα υψηλά 12μήνου ενώ έχει παρασύρει σε ανόδους περίπου +2% τις θυγατρικές ΣΕΝΕΡ και ΕΛΧΑ και αυτές με μεγάλους όγκους σε νέα υψηλά.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή καθοδική διάσπαση αντίστασης ή στήριξης.

Εννέα μετοχές, οι ΒΙΟ, ΕΛΧΑ, ΣΕΝΕΡ, ΑΝΕΜΟΣ, ΕΤΕ, ΑΤΤ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ και ΕΕΕ, πετυχαίνουν σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι, ΒΙΟ, ΕΛΧΑ (συσσωρεύσεις) και ΛΑΜΔΑ (προς το παρόν φαίνονται σαν διανομές).

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων, διακρίνουμε τις, ΠΛΑΙΣ, ΕΥΑΠΣ, ΕΛΠΕ, ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΕΕ και ΜΠΕΛΑ.

Υστερόγραφο : αυτή τη στιγμή ο ΓΔ βυθίζεται στις 839 μονάδες (-0,75%) αλλά, όπως είπαμε, δεν μας νοιάζει καθώς κινείται πάνω από την διπλή στήριξη Β των 812 μονάδων  και βέβαια πάνω από το 33% retracement της μετεκλογικής ανόδου δηλ, πάνω από τις 800 μονάδες αφήνοντας αλώβητη την ανοδική τάση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text