Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Frigoglass: Αισιοδοξία της διοίκησης για το 2019

Frigoglass: Αισιοδοξία της διοίκησης για το 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Frigoglass: Αισιοδοξία της διοίκησης για το 2019

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Η διψήφια αύξηση πωλήσεων και EBITDA που πέτυχε η Frigoglass στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και οι θετικές ενδείξεις για το δεύτερο τρίμηνο που ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα, δημιουργούν προσδοκίες στη διοίκηση για μια ακόμη καλή χρήση έπειτα από την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης του Ομίλου.

Οι επικεφαλής της Frigoglass στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, έκαναν λόγο για ένα δυναμικό ξεκίνημα που συνοδεύτηκε διψήφια αύξηση πωλήσεων και EBITDA.

Ο όμιλος πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 18,8 εκατ. ευρώ έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2017, αύξηση 44% των EBITDA (40,4% στα συγκρίσιμα EBITDA) και το σημαντικότερο, καθαρή κερδοφορία 2 εκατ. έναντι καθαρών ζημιών ύψους 3,7 εκατ. πέρυσι.

Επίσης, παρότι οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές για το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν αρνητικές, η διοίκηση απέδωσε τη διοίκηση αυτή στο εποχιακά υψηλό κεφαλαίο κίνησης. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε σε 244,2 εκατ. ευρώ (από 226 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2018).

Ο Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, ανέφερε πως οι ενδείξεις για το δεύτερο τρίμηνο είναι ενθαρρυντικές, κάτι που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την επίτευξη των στόχων το 2019, δηλαδή αύξηση πωλήσεων και βελτίωση του περιθωρίου κέρδους. Σημειώνεται πως το 2018, το πρώτο έτος μετά την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης του Ομίλου, η Frigoglass δημιούργησε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές, αύξησε τις πωλήσεις (+8,1%) και το συγκρίσιμο EBITDA (+13,8%) καθώς και το περιθώριο EBITDA.

Η διοίκηση για το 2019 αναμένει να συνεχιστεί η δυναμική αύξησης των πωλήσεων στον κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης ως αποτέλεσμα των αυξημένων επενδύσεων των πελατών της Frigoglass σε επαγγελματικά ψυγεία και της αύξησης του μεριδίου της αγοράς.

Αντίστοιχα, στον κλάδο Υαλουργίας αναμένει αύξηση της ζήτησης για γυάλινες φιάλες, η οποία αποδίδεται στα ισχυρά βασικά μεγέθη της αγοράς αναψυκτικών και ποτών, την πρόσφατη αύξηση της δυναμικότητας στον τομέα της μπύρας καθώς και τις νέες κυκλοφορίες προϊόντων των πελατών της Frigoglass.

Αναφορικά με τις επενδύσεις στο σύνολο τις χρονιάς, αυτές θα ανέλθουν στα επίπεδα των 25-30 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η διοίκηση αναφέρθηκε στην αναστολή λειτουργίας της μονάδας στην Πάτρα (Κάτω Αχαία), αναφέροντας ότι ήταν μια "δύσκολη απόφαση”, που λήφθηκε με γνώμονα τη βελτίωση της κοστολογικής δομής της Frigoglass και την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της, αφού όλες οι πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί κατά το παρελθόν προκειμένου η μονάδα να καταστεί οικονομικά βιώσιμη δεν απέδωσαν.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, η μετοχή της Frigoglass κατέγραψε χθες ισχυρή άνοδο κατά 19,8% με εκτόξευση του όγκου των συναλλαγών στα 470 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση του Ομίλου στο Χρηματιστήριο ανέρχεται 47 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text