Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα (Παρ, 14/6/2019) την θέση του στην υψηλή περιοχή των 850 μονάδων

Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα (Παρ, 14/6/2019) την θέση του στην υψηλή περιοχή των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,20% (στις 848 μονάδες, στις 3.40 μμ) και μικρό τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο έναντι 90 εκατ του μέσου όρου των τελευταίων 30 συνεδριάσεων), σταθεροποιεί την θέση του κοντά στην αντίσταση – υψηλό έτους των 850 μονάδων και μάλιστα με ευνοϊκό για περαιτέρω άνοδο ημερήσιο κηροπήγιο, ένα «σφυρί».

Στο candlechart του ΓΔ βλέπουμε την μεγαλειώδη ανοδική αγορά του πρώτου εξαμήνου 2019 καθώς και την κυλιόμενη στήριξη στον πυθμένα Β των 813 μονάδων, όπως και τον ανερχόμενο OBV (στο κάτω γράφημα ζώνης) που επιβεβαιώνει την άνοδο του ΓΔ.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 813 μονάδες, η τάση θα είναι καθαρά ανοδική με ορμή προς τα πάνω.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς επιβεβαιώνει την σημερινή διόρθωση του ΓΔ καθώς τα 2/3 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/3 θετικό αλλά μόνον μια μετοχή, το ΙΑΤΡ, χάνει περισσότερο του -3% σε αντίθεση με 4 μετοχές, τις ΑΤΤ, ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ και ΠΡΟΦ, που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Η μοναδική αξιοθαύμαστη (ή αξιοπερίεργη) μετοχή της ημέρας είναι η ΑΤΤ με άνοδο +13,50% με τεράστιο γι αυτήν όγκο σχεδόν 2 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Ποιος φανταζόταν ότι η «αμαρτωλή» τράπεζα Αττικής που αντιμετώπιζε το φάσμα της χρεοκοπίας (διαχωρισμό σε κακή και καλή τράπεζα που την καλή θα την αγόραζε κάποια μεγαλύτερη) θα 4πλασίαζε την τιμή της μετοχής της από αρχές του έτους, από τα 10 λεπτά στα 40. Όμως, πρίν 5 χρόνια, το καλοκαίρι του 2014, η ίδια μετοχή τιμάτο 43 ευρώ και το καλοκαίρι του 2007 πάνω από 200 ευρώ (είναι δύσκολο να υπολογίσουμε την τότε τιμή μετά τις τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις και reverse splits).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή στήριξης. Τα ΕΛΠΕ βρίσκονται πολύ κοντά να δώσουν τέτοιο σήμα αγορών.

Επίσης, αρκετά κοντά σε έγκυρες αντιστάσεις βρίσκονται και οι, ΠΛΑΙΣ, ΜΟΗ, ΣΑΡ, ΕΕΕ, ΟΛΘ, ενώ καμία δεν βρίσκεται κοντά σε στήριξη. Λογικό, αφού κυριαρχεί η ανοδική τάση.

Νέα υψηλά σημειώνουν σήμερα οι τραπεζικές ΑΤΤ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ και η μη-τραπεζική ΛΑΜΔΑ και νέα χαμηλά καμία μετοχή.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι ΑΤΤ και ΕΛΠΕ.

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ σήμερα εκπορθεί με μικρή άνοδο +0,60% και το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων (από 1050 μονάδες προ 13 μηνών).

Θα επανέλθουμε την Τρίτη κατά τις 3.30 μμ. Καλό τριήμερο.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text