Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Folli Follie: Αγώνας δρόμου για την προθεσμία της 15ης Ιουλίου

Folli Follie: Αγώνας δρόμου για την προθεσμία της 15ης Ιουλίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Folli Follie: Αγώνας δρόμου για την προθεσμία της 15ης Ιουλίου

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Κούρσα με το χρόνο δίνει η Folli Follie προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός της προθεσμίας της 15ης Ιουλίου η ολοκλήρωση της σύνταξης και δημοσίευση της αναμορφωμένης ετήσιας οικονομικής έκθεσης για την χρήση 2017.

Η συγκεκριμένη προθεσμία προέκυψε μετά από συνάντηση της Επιτροπής Ελέγχου και μελών της διοίκησης της Folli Follie με την ελεγκτική εταιρεία PwC, κατά την οποία τέθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τόσο για την παράδοση των απαιτούμενων στοιχείων από πλευράς εταιρείας, όσο και για την ολοκλήρωση του ελέγχου που πραγματοποιεί η PwC.

Στην πορεία, βέβαια, μεσολάβησε η παράδοση ελλιπών στοιχείων προς την ελεγκτική εταιρεία, κυρίως στο σκέλος των ασιατικών δραστηριοτήτων, αλλά και η παραίτηση του Χαράλαμπου Κύρκου, Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, με τον οποίο είχε έλθει σε προστριβή, όπως και με τον κ. Μπαλλή, σημαντικό μέρος του ΔΣ της εταιρείας. Η εξώθηση σε παραίτηση του κ. Κύρκου από τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ, καθώς και από την Επιτροπή Ελέγχου, αλλάζει τις διοικητικές ισορροπίες, κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό να παίξει ρόλο στη συνέχεια.

Και αυτό διότι για την ολοκλήρωση της σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων και των εν εξελίξει ελέγχων απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου. Και το ΔΣ, βεβαίως, θα παραλάβει το πιστοποιητικό ελέγχου από τον ελεγκτή της PwC, που μένει να διαπιστωθεί εάν και πότε θα παραδωθεί, καθώς και τι θα περιλαμβάνει.

Υπενθυμίζεται πως η γνώμη του ορκωτού ελεγκτή που διενέργησε τον έλεγχο διατυπώνεται στο "πιστοποιητικό" ή "έκθεση ελέγχου", η οποία υποβάλλεται στον εντολέα, εν προκειμένω στη διοίκηση της FFG.  Ακόμη και εάν η Έκθεση Ελέγχουν δεν δημοσιοποιηθεί από τη διοίκηση της FFG, υφίσταται υποχρέωση ενημέρωσης των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Στην προκειμένη περίπτωση η "Γνώμη" και "Βάση Γνώμης" που υπογράφει ο ορκωτός ελεγκτής και εάν το πιστοποιητικό θα χορηγηθεί με "άρνηση γνώμης", ιδιαίτερα εάν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν, θα έχουν σημαντική βαρύτητα στην προσπάθεια της FFG να αιτηθεί την υπαγωγή της στις πρόνοιες των άρθρων 106 β και δ της Προπτωχευτικής Διαδικασίας Εξυγίανσης.

Στελέχη της FFG σχολιάζοντας σχετικά, πάντως, αναφέρουν πως δεν θα είναι η πρώτη φορά που εταιρεία αιτείται την εξυγίανσή της με ισολογισμό που συνοδεύεται από αστερίσκους, συμπληρώνοντας πως στην παρούσα φάση το πλέον σημαντικό είναι η διάσωση της εταιρείας και των θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το ζήτημα του αναμορφωμένου ισολογισμού βαίνει προς ολοκλήρωση, κάτι που μένει να αποδειχθεί.

Βάσει της διαδικασίας, θα ακολουθήσει η έγκριση των της αναμορφωμένης ετήσιας οικονομικής έκθεσης για την χρήση 2017 από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, με το χρόνο να πιέζει και να δημιουργεί εύλογη ανησυχία για το διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι να κατατεθεί - εφόσον αυτό καταστεί δυνατόν - η αίτηση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο.

Την ίδια στιγμή, όπως έχει γράψει το Capital.gr., ολοκληρώνεται και η σύνταξη του επικαιροποιημένου σχεδίου αναδιάρθρωσης, με στόχο να αναδειχθούν τα assets της εταιρείας που μπορούν να αναδειχθούν και να ενισχύσουν τη ρευστότητα της εταιρείας που αποτελεί μείζον ζήτημα.

Με τη Folli Follie να έχει χάσει ήδη πάνω από 42 brands το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού από τη μία πλευρά πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στην εταιρεία, από την άλλη ο ανταγωνισμός καιροφυλακτεί...

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text