Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Βαράγκης: Στο πρωτοδικείο η συμφωνία εξυγίανσης, με δικάσιμο στις 10 Οκτωβρίου

Βαράγκης: Στο πρωτοδικείο η συμφωνία εξυγίανσης, με δικάσιμο στις 10 Οκτωβρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βαράγκης: Στο πρωτοδικείο η συμφωνία εξυγίανσης, με δικάσιμο στις 10 Οκτωβρίου

Συμφωνία εξυγίανσής της, την επικύρωση της οποίας αιτήθηκε σήμερα η εταιρία στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θηβών, ανακοίνωσε η Βαράγκης.

Δικάσιμος για την εξέταση της εν λόγω αίτησης ορίστηκε η 10η Οκτωβρίου 2019.

Με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, στην οποία συμμετέχουν κατά ποσοστό 80% οι πιστωτές της εταιρίας, η επιχειρηματική της δραστηριότητα και το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων μεταφέρονται στον νέο φορέα έναντι τιμήματος 2,595 εκατ. ευρώ και της ανάληψης μέρους των υποχρεώσεών της. Τόσο το τίμημα, όσο και το προϊόν ρευστοποίησης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των λοιπών υποχρεώσεων της εταιρίας, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με την Συμφωνία Εξυγίανσης.

Στη συνέχεια, η εταιρία θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί. Αυτονόητα η συμφωνία αυτή θα ολοκληρωθεί υπό την προϋπόθεση της σχετικής επικύρωσής της από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Επιπλέον μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης της επιχείρησης μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου επί της Συμφωνίας Εξυγίανσης από τον νέο φορέα, επιτυγχάνεται η ομαλή συνέχιση της τρέχουσας δραστηριότητας της Εταιρίας, η πλήρης λειτουργία των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και η διατήρηση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Η εταιρία καταλήγει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τις περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της αίτησής της. .

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text