Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επιμένει και σήμερα (Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019) κοντά στα υψηλά έτους των 850 μονάδων

Ο ΓΔ επιμένει και σήμερα (Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019) κοντά στα υψηλά έτους των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητικότατη για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ σημειώνει μικρή άνοδο +0,30% (στις 849 μονάδες, στις 3.30 μμ) με μέτριο τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) , με ανοδικό ημερήσιο κηροπήγιο (ένα σφυρί) και με μεγάλες ανόδους στους ευρωπαϊκούς δείκτες οι οποίοι ανακτούν τον bullish χαρακτήρα τους πλησιάζοντας τα υψηλά έτους.

Το σχήμα δείχνει την μεγαλειώδη από αρχές έτους πορεία του ΓΔ αλλά και την προδιάθεση για νέα υψηλά έτους αφού δεν βλέπουμε καμία διάθεση για διόρθωση. Πάντως, μια διόρθωση μέχρι τον πυθμένα – ΧΚ10 ημερών των 812 μονάδων (σημείο Β) δεν θα μας ενοχλήσει καθόλου, τουναντίον θα μας ήταν επιθυμητή καθώς θα εκτόνωνε τις υπεραγορασμένες καταστάσεις του ράλι.

Όσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 812 μονάδες, εμείς δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα προσβλέποντας, κατόπιν ήπιας διόρθωσης ή και χωρίς διόρθωση, την κατάκτηση των 900 ή και 1000 μονάδων εντός του καλοκαιριού.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 95% με μετοχές και 5% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή των καθοδικών ενώ 5 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΚΑΤ και ΜΠΕΛΑ,  σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Οι πιο εντυπωσιακές μετοχές της ημέρας από άποψης ανόδου και όγκων είναι οι κατά της αρχές του έτους κατατρεγμένες ΙΝΛΟΤ και ΑΤΤ, που συνεχίζουν, η πρώτη την απρόσμενη ανοδική της αντίδραση και η δεύτερη το αφηνιασμένο ράλι της χωρίς κανένα δείγμα κόπωσης. Αποτελούν στοίχημα για τους αγοραστές και πωλητές καθώς βρίσκονται στην ανώμαλη, επικίνδυνη  και ανεπιθύμητη για την μεσοπρόθεσμη τεχνική ανάλυση κατάσταση του να είναι μακροχρονίως υποτιμημένες και βραχυχρονίως υπερτιμημένες.
Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα η ΕΛΠΕ. Το γράφημα είναι ελκυστικό για αγορές αλλά όχι τα θεμελιακά στοιχεία της εταιρίας (πτώση κερδών τριμήνου).

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σαν  των ΕΛΠΕ σήματα αγορών είναι οι ΣΑΡ και ΜΟΗ. Προσέχουμε τον ΣΑΡ που έχει διέλθει 18μηνη μέχρις στιγμής  περίοδο συσσώρευσης στο εύρος των περίπου 7 έως 8 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα λίγες για bull market μετοχές και είναι οι, ΑΤΤ, ΕΕΕ και ΛΑΜΔΑ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΑΤΤ, ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ και διανομές, παραδόξως, σε ΑΡΑΙΓ.

Ο ΤΙΤΚ με το σημερινό +1,20%, αποφεύγει τα χαμηλά έτους. Θα γλυτώσει η μετοχή την έξοδο από το ΧΑ ;

Η ΟΠΑΠ, μια από τα λιγοστά ισχυρά ελληνικά blue chips μετοχή ετοιμαζεται να διασπάσει το ψυχολογικό επίπεδο των 10 ευρώ όπως έκανε ο ΜΥΤΙΛ την περασμένη εβδομάδα.

Ο ΔΤΡ αυτή τη στιγμή χάνει – 1.40% (στις 780 μονάδες). Ας μην βιαζόμαστε για την ανάκτηση των 800 μονάδων. Πάντως οι τραπεζικές μετοχές ξανααποκτούν μεγάλο βάρος στο ΧΑ καθώς τους τελευταίους μήνες κάνουν περίπου το 60% του τζίρου της αγοράς.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text