Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αποκρούεται καθοδικά σήμερα (Τετ, 19/6/2019) από την αντίσταση των 850 μονάδων

Ο ΓΔ αποκρούεται καθοδικά σήμερα (Τετ, 19/6/2019) από την αντίσταση των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Σημαντική διόρθωση σημειώνεται σήμερα στην αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 15.30, να καταγράφει πτώση -1,30% (στις 841 μονάδες) με ελαφρά αυξημένο τζίρο (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με περίπου αμετάβλητους τους ευρωπαϊκούς δείκτες που ξαναβρέθηκαν κοντά στα υψηλά έτους.

Αιτία της σημερινής πτώσης φέρεται το υψηλότατο για την εποχή επιτόκιο μεταξύ 8% και 10% που ζητούν οι επενδυτές του Λονδίνου για να αγοράσουν τα νέα ομόλογα των ΠΕΙΡ και ΕΤΕ, γεγονός που βύθισε τον ΔΤΡ έως και κατά -3,20%.

Όμως, σε μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ η σημερινή διόρθωση φαίνεται ασήμαντη μπροστά στο φοβερό από αρχές έτους ράλι από τις 600 στις 850 μονάδες (+42%). Συνεπώς δεν μπορούμε ούτε καν να μιλήσουμε για καθοδική αναστροφή της τρέχουσας ισχυρής ανοδικής τάσης.

Για να ανησυχήσουμε θα έπρεπε ο ΓΔ να διασπούσε καθοδικά την στήριξη των 812 μονάδων του πυθμένα Β όπου σε λίγες μέρες θα συγκλίνει kai ο ΕΚΜΟ30.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Η σημερινή τραπεζική βύθιση επηρέασε ολόκληρο το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να κινούνται πτωτικά και το ¼ ανοδικά αλλά μόνον μια μετοχή, η ΠΕΙΡ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΑΤΤ, ΠΡΟΦ, ΙΑΤΡ και ΤΙΤΚ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι και πάλι η ΑΤΤ που πιθανόν να γιορτάζει την αποφυγή χρεοστασίου σημειώνοντας σήμερα νέο limit up +17% με νέο ρεκόρ όγκου, 3,3 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής και τετραπλασιάζοντας την τιμή της από αρχές του έτους. Κανείς δεν ξέρει που θα γυρίσει η μετοχή. Οι τζογαδόροι αλωνίζουν ποντάροντας ανοδικά ή καθοδικά.

Σήματα αγορών, αλλά μεσοπρόθεσμα, δίνει σήμερα η ΕΛΛ που διασπά ανοδικά αντίσταση πολλαπλών ισουψών κορυφών υψηλών διμήνου.

Τείνουν να δώσουν τέτοιου είδους σήματα αγορών (ανοδικές διασπάσεις πολλαπλών κορυφών) οι, ΣΑΡ, ΙΑΤΡ, ΕΥΑΠΣ, ΙΝΚΑΤ, ΜΠΕΛΑ, ΟΛΘ και ΠΛΑΙΣ ενώ καμία δεν τείνει να κάνει το αντίθετο, να διασπάσει καθοδικά πολλαπλή στήριξη. Η γενική τάση παραμένει σαφώς ανοδική με προδιάθεση για νέα υψηλά.

Παρά την σημερινή σχετικά μεγάλη πτώση του ΓΔ,  νέα υψηλά έτους σημειώνουν τρεις μετοχές, οι ΜΙΓ, ΑΔΜΗΕ και ΛΑΜΔΑ και καμία νέα χαμηλά.

Ο ΤΙΤΚ σήμερα συσσωρεύεται επιθετικά (+3,90% με 180 χιλ τεμάχια), φαίνεται ότι θα παραμείνει στο ΧΑ.

Ο ΔΤΡ σήμερα υποχωρεί στις 760 μονάδες από τις 800 προ ημερών. Θα πρέπει να χάσει και τις 700 μονάδες (περίπου -10% από τώρα) ώστε να απωλέσει το ανοδικό του momentum.

Θα επανέλθουμε αύριο, ελπίζουμε νωρίτερα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text